Terapija sprejemanja in predanosti

Terapija sprejemanja in predanosti Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,22 MB
IME DATOTEKE
Terapija sprejemanja in predanosti.pdf
ISBN
2648877600206

OPIS

Monografija predstavlja pregled teoretičnih konceptov in tehnik terapije sprejemanja in predanosti. Podnaslov knjige (Čuječnost in psihološka fleksibilnost v psihoterapiji), nam pove, da je to knjiga o procesih čuječnosti v psihoterapiji, ki omogočajo večjo psihološko fleksibilnost. V slovenskem prostoru je čuječnost že dokaj poznan koncept, obstajajo različni programi čuječnosti, kjer se z različnimi meditacijskimi tehnikami razvija sprejemajoče zavedanje sedanjega trenutka. Terapija sprejemanja in predanosti pa procese čuječnosti prinaša v terapevtski odnos, ne da bi bilo nujno izvajati različne tehnike čuječnosti. Procesi čuječnosti omogočajo večjo notranjo svobodo in fleksibilnost v naših vedenjskih odzivih.Monografijo sestavlja 14 preglednih prispevkov, ki so jih napisali diplomirani psihologi in psihologinje. Razdeljena je na tri glavne dele. Prvi del knjige predstavi temeljne teoretične koncepte terapije sprejemanja in predanosti, s poudarkom na modelu psihološke fleksibilnosti. Model psihološke fleksibilnosti je temeljni model terapije ACT in je osnova za razumevanje tako duševnega zdravja kot psihopatologije. Predstavljeni so temeljni procesi psihološke fleksibilnosti: kognitivna defuzija, sprejemanje, sedanji trenutek, jaz kot kontekst, vrednote in predana aktivnost. Obenem so predstavljeni sovpadajoči procesi psihološke nefleksibilnosti in njihova povezava s psihopatologijo.

PDF datoteka (4439 kB) 1. TXT datoteka (564 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Ambrožič, Borut (avtor) Žvelc, Gregor (urednik) Vir.

Gregor Žvelc, specialist klinične psihologije Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje (IPSA) 10.30 - 11.15 Obvladovanje lastnih čustev in stresa pri delu s pacienti Špela Tušek, Lc. Knjigarna Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Kontakt: T: 00386 1 241 11 19, 01/241 11 37, E: [email protected], F: 00386 1 425 93 37 Terapija sprejemanja in predanosti; Elektronski vir : čuječnost in psihološka fleksibilnost v psihoterapiji Ta stran uporablja JavaScript.

POVEZANE KNJIGE