Srajca srečnega človeka

Srajca srečnega človeka - Slavko Pregl | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavko Pregl
DIMENZIJA
3,50 MB
IME DATOTEKE
Srajca srečnega človeka.pdf
ISBN
5712380043337

OPIS

Srajca srečnega človeka je duhovita avtobiografska pripoved o popotovanju iz predmestnega otroštva do odlikovane starosti. Prepletajo se zgodbe diplomiranega ekonomista, novinarja, satirika, mladinskega pisatelja in mednarodno pomembnega založnika, pa seveda enega od treh bratov ter kasneje moža in očeta. Kljub številnim trpkim izkušnjam pod dosedanjo življenjsko črto avtor brez oklevanja zabeleži vedro vsoto sedmih desetletij. o avtorju Slavko Pregl (1945, Ljubljana) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec in urednik. Bil je predsednik Društva Bralna značka in predsednik Društva slovenskih pisateljev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, med drugim je prejel Levstikovo nagrado, Večernico, Desetnico in Župančičevo nagrado ter Schwentnerjevo in Levstikovo nagrado za življenjsko delo, v tujini pa Grand Prix Aleko v Bolgariji in Premijo Jugra v Rusiji.Več o knjigi: INTERVJU V REVIJI BUKLA

Prepletajo se zgodbe diplomiranega ekonomista, novinarja, satirika, mladinskega pisatelja in mednarodno pomembnega založnika, pa seveda enega od treh bratov ter kasneje moža in očeta. Slavka, srednjega med tremi sinovi skromne družine Preglovih iz Šentvida pri Ljubljani, med branjem knjige Srajca srečnega človeka spoznamo kot vzornega otroka in zlahka odličnjaka, ki je brez dramatičnih vragolij odraščal in opravil vse stopnje šolanja. Želel si je postati kmet, a se je obrnilo drugače. P.

. Navidezna sreča mu je vedno pokazala zagrenjenost zadaj in ni in ni našel srečnega človeka ... Srajca srečnega človeka : (moje popotovanje skozi sedem desetletij in še malo) Slavko Pregl, rojen l.

POVEZANE KNJIGE