Poslušni sin

Poslušni sin - Laurent Seksik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Laurent Seksik
DIMENZIJA
5,79 MB
IME DATOTEKE
Poslušni sin.pdf
ISBN
5978790931661

OPIS

Od otroštva do sedanjosti Laurent Seksik v tem avtobiografskem romanu raziskuje zgodbo in neponovljivo dinamiko odnosa med očetom in sinom. Izpiše svojevrsten roman, pretanjen hvalospev očetovstvu. Po trilogiji o Stefanu Zweigu, Eduardu Einsteinu in Romainu Garyju je to njegov najbolj oseben in hkrati najbolj univerzalen roman doslej. Ob prvi obletnici očetove smrti se avtor vrača v Izrael, da bo ob koncu enoletnega žalovanja skladno z judovskim izročilom nagovoril zbrane na očetovem grobu. Prvi avtorjev roman, napisan prvoosebno, je nenavaden hvalospev očetu. Sedanjost in preteklost se v njem prepletata s fantastično epopejo starega strica – nekakšno kuliso za iniciacijsko popotovanje poslušnega dečka, ki uresniči očetove sanje. V svojem verjetno najbolj čustvenem romanu doslej avtor v vsej intimnosti, mestoma poetično, mestoma humorno izrisuje kompleksnost družinskih vezi, ki presegajo okvire časa in prostora, predvsem pa okvir minljivosti. O avtorju V Nici rojeni Laurent Seksik (1962) je zdravnik in pisatelj. Poslušni sin je njegov deveti roman. Prav ob njegovem pisanju se je zavedel, da vsi njegovi romani, razen knjige o Zweigu, raziskujejo odnos med očetom in sinom. Pri Celjski Mohorjevi sta doslej izšla njegova romana Primer Eduard Einstein (2016) in Zadnji dnevi Stefana Zweiga (2018).

U ovoj dobi dijete pokušava dokazati svoju neovisnost. I želi dobiti potpunu slobodu djelovanja. Poslušni sin : roman Laurent Seksik, francoski zdravnik in pisatelj judovskega rodu, je po smrti ljubljenega očeta napisal ganljiv avtobiografski roman, v katerem opisuje močne družinske vezi, ki so avtorja oblikovale v kultivirano, izobraženo osebo, zmožno empatije i... Čeprav je bil Sin, se je iz tega, kar je trpel, učil pokorščine.

Mestoma poetično, mestoma humorno izrisuje kompleksnost družinskih vezi, ki presegajo okvire časa in prostora, predvsem okvir minljivosti. Po trilogiji o Stefanu Zweigu ... Poslušni sin; Laurent Seksik.

POVEZANE KNJIGE