Polje gastronomije

Polje gastronomije - Luka Novak | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luka Novak
DIMENZIJA
4,41 MB
IME DATOTEKE
Polje gastronomije.pdf
ISBN
8113164795711

OPIS

Nova knjiga Luke Novaka Polje gastronomije je hibrid: gre za enega prvih poskusov povezave globalnih gastronomskih fenomenov in njihove vpetosti v družbeno klimo, trende in duhovna gibanja. Na polju se tako povezujejo pojav množične prehrane po obeh svetovnih vojnah, začetek globalne kulinarike po padcu Berlinskega zidu, pojav gastronomskega absolutizma na prelomu tisočletja in vznik sonaravnega prehranjevanja v času milenijcev. Avtor jih sooča s temeljnimi bivanjskimi vprašanji in pravi: »Knjiga je plod mojih najzgodnejših izkušenj s prvimi obrati hitre prehrane v sedemdesetih letih, kamor sodijo tako prvi McDonald’s na Elizejskih poljanah kot picerija Parma v novo odprtem Ravnikarjevem Maximarketu, pa zatem študentsko navdušenje nad francosko dekadenco in tudi ukvarjanje z izdajanjem kuharskih knjig …«

Na polju se tako povezujejo pojav množične prehrane po obeh svetovnih vojnah, začetek globalne kulinarike po padcu Berlinskega zidu, pojav gastronomskega absolutizma na prelomu ... Polje gastronomije : od racionalizma prek absolutizma do družabnih omrežij. Novak, Luka, 1963-Vrsta gradiva - knjiga ; leposlovje za odrasle Izdaja - 1.

Ta konica piramide je temelj in obveza za razpoznavnost in promocijo gastronomije države, regije, kraja, tudi (gostinske) hiše. Kulinarična piramida Slovenije je bila izdelana leta 2006 in dopolnjena leta 2018. Polje gastronomije Luka Novaka morate prebrati za predjed [odlomek] 26.5.2019 / 06:08 Komentiraj Svojo Fenomenologijo majoneze je Novak sam prevedel v slovenščino in jo predelano približal slovenskemu bralcu in jedcu. V knjigi Polje gastronomije komunicirate z gastronomijo tudi skozi literaturo, predvsem prek francoskega pisatelja s konca 19.

POVEZANE KNJIGE