Morje bližine

Morje bližine - Mitja Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Morje bližine.pdf
ISBN
8603399010505

OPIS

Avtobiografski roman v črticah, v katerem avtor piše zgodbo v zgodbi. Prva govori o 64-dnevni plovbi vzdolž vzhodne jadranske obale, druga pa je zgodba o osebnem priznanju izgubljene ljubezni in iskanju nove sreče.Bil je hladen decembrski večer, ko sta v kontakt stopila dva morjeplovca, ki sta imela isto bolezen, barko. Starejši jo je želel prodati, da bi bil lahko bolj spokojen, mlajši pa si jo je želel kupiti, da bi smel in zmogel naprej delati in ustvarjati, predvsem pa spet ljubiti in biti ljubljen. Vse se je zgodilo spontano, brez naključja, z razlogom, kot tudi njuno prvo in hkrati edino osebno srečanje. Ostarela dvojambornica Pinnass III (KP – 3510) je v hladnem januarju dobila novo ime Issa (PI – 777). Kmalu je bila pripravljena, da odpluje na morje bližine, na čudoviti Jadran. Na to plovbo pa še ni bil pripravljen novi lastnik barke, saj je ostal razpet med srcem in razumom, med novo zvezo in odgovornostjo do svoje primarne družine. Pred vkrcanjem na barko se je moral odločiti in za seboj pustiti usodno žensko. Bivanje med valovi mu je naložilo priznanje grehov, ga pokorilo, a hkrati ponudilo osebnostno rast in nova spoznanja ...

Morje bližine je avto­biografski roman v črticah, v katerem avtor skozi 64-dnevno plovbo vzdolž vzhodne jadranske obale opisuje svojo življenjsko zgodbo vzponov in padcev. Morje bližine : morska premišljevanja o morju in življenju : avtobiografski roman v črticah. Ljubljana, Osminka & Co., 2019.

na sposojene škrge um Na morje po življenjsko energijo ... Teh je, zaradi bližine Sečoveljskih in Strunjanskih solin, 500-krat več kot v notranjosti Slovenije.

POVEZANE KNJIGE