Mnogoboj mitologij

Mnogoboj mitologij - Sergej Harlamov | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sergej Harlamov
DIMENZIJA
5,82 MB
IME DATOTEKE
Mnogoboj mitologij.pdf
ISBN
3411843476625

OPIS

Mnogoboj mitologij je sodobna psihomahija - dušni boj ali boj duš. Spopad mnogobličnih ideologij v verzu. Je pa tudi smrt duše pesništva, vsaj kolikor sta verz in glas materialna, ideološke sile pa povsem posvetne. Tako se na koncu bela stran izkaže za psihomantium, kraj, v katerem se izgubljamo med odmevi in govore sence; na katerem nekromanti animirajo trupla. 

Tako se na koncu bela stran izkaže za 'psihomantium', kraj, v katerem se izgubljamo med odmevi in govore sence; na ... Mnogoboj mitologij Sergeja Harlamova je s tega vidika nespregledljiv; gre namreč za več kot dobrodošel endemit v sodobni slovenski pesniški produkciji. Mnogoboj mitologij poezija recenzija Sergej Harlamov Vid Bešter založba goga.

V rubriki Nedeljska poezija vsak teden objavljamo pesem po našem izboru iz pesniške zbirke slovenske avtorice ali avtorja, izdane v zadnjih dveh letih. Sergej Harlamov - Mnogoboj mitologij; Aljaž Koprivnikar - Anatomija; Jacques Prevert - Besede; Jure Jakob - Lakota; Povsem mogoče je, da se neradi zatekate v zgodbe in raje posežete po nežanrski literature, zato je Klemen pripravil tudi nekaj takih predlogov: Daniel Kahneman - Razmišljanje, hitro in počasno; Svetlana Slapšak ... Pesnik Sergej Harlamov (1989) je v literarne kroge vstopil leta 2010, ko je z enaindvajsetimi leti zmagal na festivalu mlade literature Urška. Leto kasneje je predstavil pesniški prvenec Jedci (JSKD), nedavno je pri Založbi Litera izdal drugo pesniško zbirko Mnogoboj mitologij. Jernej Županič: Behemot Sergej Harlamov: Mnogoboj mitologij Erich Prunč: Tihožitja in Besi Ivo Andrić: Na sončni strani Recenzije so napisali Matej Bogataj, Peter Semolič, Marica Škorjanec in Anja Radaljac. Z drugo pesniško zbirko Mnogoboj mitologij iz leta 2019 si je prislužil nominacijo za prestižno Jenkovo nagrado.

POVEZANE KNJIGE