Ko zadiši po istrski kuhinji

Ko zadiši po istrski kuhinji - Alberto Pucer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alberto Pucer
DIMENZIJA
4,24 MB
IME DATOTEKE
Ko zadiši po istrski kuhinji.pdf
ISBN
5309020447333

OPIS

Pucer ni bil kuhar, ampak zgodovinar in pravi »Šavrin« – Istrijan. Njegovo prvo knjigo Istrska kuhinja smo v Založbi Kmečki glas izdali že pred dvajsetimi leti in jo uspeli kar dvakrat ponatisniti. Avtor je v letih po izidu svoje prve kulinarične uspešnice zbirko receptov za izvirne istrske jedi, ki so mu jih pri delu na terenu zaupale istrske none in drugi mojstri istrskih jedi, vseskozi dopolnjeval. Zbral je preko 700 receptov, primernih za vsak okus, ki jih je uredil po abecednem vrstnem redu – od artičok do žižol. Nastala je nova knjiga z naslovom Ko zadiši po istrski kuhinji z bogato kulinarično in etnološko vsebino, ki smo jo zaradi velikega povpraševanja pravkar ponatisnili. Knjiga spodbuja kulinarične mojstre k ustvarjanju pogosto že pozabljenih lokalnih jedi, pa tudi vse druge, ki jih zanima zdrava, raznolika in domiselna istrska hrana (bakala, pastičo, flopi, žgvacet, ombolo na šugo, sardoni na šavor …)

Dodamo narezan česen, in ko ta zadiši, v ponev vrnemo panceto ter meso in ves sok, ki ga je to spustilo. Solimo in popramo ter posujemo z žlico moke, pretresemo in kuhamo 4-5 minut, da porjavi.

16,00 € Ni na zalogi. Alberto Pucer Ko zadiši po istrski kuhinji.

POVEZANE KNJIGE