Kje si, Gobi?

Kje si, Gobi? - Dion Leonard | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dion Leonard
DIMENZIJA
8,43 MB
IME DATOTEKE
Kje si, Gobi?.pdf
ISBN
4836881888037

OPIS

Človek in pes – ter ljubezen, ki je obema spremenila življenje.Kje si, Gobi? je čudežna pripoved o Dionu Leonardu, izkušenem ultramaratoncu, katerega pot se je na 250-kilometrskem tekmovanju po puščavi Gobi na Kitajskem križala s potjo potepuške psičke. Ljubka živalca – ki jo je Dion pozneje poimenoval Gobi – je dokazala, da v sicer drobnem telescu skriva veliko srce. Gobi je z Dionom tekla čez velikanske peščene nasipe, po gorovju Tjanšan, skozi vasi z jurtami in po črnem pesku puščave Gobi ter ob Dionu na progi vztrajala skoraj 130 kilometrov. Ko je bil Dion priča Gobijini neverjetni odločnosti in srčnosti, je preobrazbo doživel tudi v lastnem srcu. Gobi je dovolil spati ob sebi v šotoru, dajal ji je hrano in vodo iz svojih omejenih zalog ter jo občasno nosil, čeprav bi lahko to zanj pomenilo časovni zaostanek ali celo odstop od tekmovanja. Pri dotedanjih tekmovanjih si je Dion prizadeval za zmago: želel si je biti najboljši. Tokrat pa je želel predvsem poskrbeti, da bi se njegovo prijateljstvo z Gobi nadaljevalo tudi onkraj ciljne črte. A preden je bilo sploh mogoče urediti vse potrebno, je Gobi v enem od prostranih kitajskih mest izginila neznano kam. S pomočjo neznancev in ob podpori ljudi z vsega sveta se je Dion odpravil iskat Gobi – ter se nazadnje spet srečal s to čudovito živalco, ki je njemu in vsemu svetu dokazala, da so čudeži mogoči. o avtorju Dion Leonardje leta 1975 rojen Avstralec, ki živi v Edinburghu na Škotskem. Dion se je udeležil nekaterih najtežjih ultramaratonov na svetu in jih ne le pretekel, temveč je tam tudi resnično tekmoval. Med njimi so bile tekaške preizkušnje po nekaterih najbolj negostoljubnih pokrajinah sveta, kot so tek po neizprosni maroški Sahari, 250-kilometrski maraton Des Sables (ki ga je pretekel dvakrat) in 250-kilometrska ultra čez južnoafriško puščavo Kalahari (tudi to je pretekel dvakrat).

Čudežna pripoved o Dionu Leonardu, izkušenem ultramaratoncu, katerega pot se je na 250-kilometrskem tekmovanju po puščavi Gobi na ... kje-si-gobi Z njim je vztrajala več kot polovico poti, z odločnostjo in srčnostjo pa je nekaj premaknila tudi v Dionovem srcu, da si je nikoli več ni želel zapustiti. Toda preden je lahko zagotovil vse potrebno za selitev psičke na Škotsko, kjer je takrat živel z ženo Lucjo (danes živita v Franciji), je Gobi v enem od prostranih ... KJE SI, GOBI? Dion Leonard.

Avstralski ultramaratonec Dion Leonard , ki s svojo ženo Lucjo živi v Edinburgu, se odpravi na Kitajsko, na večetapni ultramaraton. 250 kilometrov teka čez gorovje Tian Shan, čez peščene sipine in ... O nas; Kje najdem gobe; Vse o gobi; Jedi; Kontakt; Menu.

POVEZANE KNJIGE