Ker ima ljubezen smisel

Ker ima ljubezen smisel - Sue Johnson | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sue Johnson
DIMENZIJA
9,39 MB
IME DATOTEKE
Ker ima ljubezen smisel.pdf
ISBN
6603414524417

OPIS

Ker ima ljubezen smisel je knjiga, katere prvenstveni namen je podpreti pare pri vzpostavljanju globlje čustveno-intimne vezi. Hkrati je to tudi knjiga, ki bo zagotovo prinesla nova spoznanja in znanje za ravnanje predvsem partnerskim, a tudi individualnim in družinskim psihoterapevtom (še posebej tistim relacijske usmeritve). Danes na zahodu živimo v visoko individualiziranih družbah. Te družbe povzdigujejo čustveno neodvisnost in z njo povezano »ljubezen do sebe«, ki naj bi nas ozdravila vseh tegob. Dr. Sue Johnson pa v tej knjigi pogumno razbija ta sodoben mit – in to znanstveno podkrepljeno! Pokaže nam, da nas lahko v resnici ozdravijo le globoki odnosi z bližnjimi – in veliko moč za ozdravitev prinaša prav partnerski odnos, v katerem sva drug drugemu varna baza, varen pristan.

Zato, ker me zeli zavarovati. V knjižni rubriki medsebojni odnosi priporočamo sledeče knjige: Onkraj Marsa in Venere, Razstrupite se obsojanja, Ker ima ljubezen smisel, Potrebujem tvojo ljubezen, Ho'oponopono in družinski odnosi, Negovanje sočutja, Mojstrstvo ljubezni, Kako se razumeti s skoraj vsakomer, Ozdravite svoje srce, Ho'oponopono: Havajski obred odpuščanja. Vsak od nas si želi biti ljubljen in sprejet, zato v odnose vstopamo s silno željo, da bi zadovoljili svojega notranjega otroka, ki neizmerno hrepeni po ljubezni. Ta želja je včasih tako velika, da so vse naše misli osredotočene izključno na iskanje partnerja, ob tem pa pozabimo živeti tukaj in zdaj, sami. Ljubezen je iskra življenja.

Sue jo v knjigi Ker ima ljubezen smisel>> vztrajno upa poimenovati ljubezen) je primarna, v človekovo biologijo zapisana potreba. Brez tega, da jo v svojem življenju uspešno zadovoljujemo, trpimo, včasih celo zbolimo. Življenje na kmetiji po njenih izkušnjah zahteva veliko dela, sama obvlada molžo in grabljenje.

POVEZANE KNJIGE