Imena, ki so jih pustile za seboj

Imena, ki so jih pustile za seboj - Clare Azzopardi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Clare Azzopardi
DIMENZIJA
8,24 MB
IME DATOTEKE
Imena, ki so jih pustile za seboj.pdf
ISBN
5596688688070

OPIS

Clare Azzopardi (1977) je pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodb Zelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado. Leta 2015 je bila izbrana za enega izmed desetih novih evropskih pisateljskih glasov. V zbirki Imena, ki so jih pustile za seboj avtorica daje glas ženskam iz nižjega in srednjega družbenega sloja različne starosti, izobrazbe in različnih značajev. Nameni jim različne socialne vloge (beračice, zdomske kuharice, književne ustvarjalke, časopisne urednice itn.) v mali otoški družbi in tako razširi stereotipni nabor literarnih vlog, ki jim je bil tradicionalno namenjen. Drobci iz vsakdanjega življenja teh žensk tvorijo prikaz malteškega življenja v dvajsetem in zgodnjem enaindvajsetem stoletju.

Razširite svoj pogled na 165,5 mm brezkončni V zaslon Galaxy A32 5G telefona in videli boste, kaj ste zamujali. Da prenosne aplikacije niso primerne zgolj za delo, dokazuje pester nabor iger, ki jih lahko uporabljamo na poti, ne da bi jih namestili v dežurni računalnik. Med vidnejšimi naslovi so šah Lucas Chess Portable, uspešnica 2048 Portable in priljubljenim črvom Worms podobna igra Atomic Tanks Portable. Majske poplave so v spominu prebivalcev Balkana najhujše, kar so jih kdaj doživeli.

Foto: Lud Literatura . Imena, ki so jih pustile za seboj je pronicljiva kratkoprozna knjiga, ki je pisateljici in profesorici skrajno neenoličnega malteškega jezika Clare Azzopardi prinesla malteško nacionalno književno nagrado. Z zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj Clare Azzopardi smo dobili redek vpogled v sodobno malteško književnost.

POVEZANE KNJIGE