Ekološko kmetijstvo - 1. del

Ekološko kmetijstvo - 1. del - Michael Wachendorf, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michael Wachendorf, ... [et al.]
DIMENZIJA
3,9 MB
IME DATOTEKE
Ekološko kmetijstvo - 1. del.pdf
ISBN
3241925879574

OPIS

Obseg kmetijskih površin z ekološko pridelavo se je v Evropi med letoma 2016 in 2017 povečal za 21 odstotkov, v Avstriji je delež teh površin že 24 odstotkov, v Sloveniji pa le okoli 10 odstotkov. V Založbi Kmečki glas so z namenom, da bi se tudi pri nas povečala ekološka pridelava, prevedli zelo sodobno nemško knjigo o ekološkem kmetijstvu (izid originala leta 2018). S pridom jo uporabljajo tudi avstrijski ekološki kmetje, ki so na področju kmetijstva zaradi podobnih naravnih razmer primerljivi z nami. V prvem delu je v knjigi opisana pridelava poljščin, vrtnin in travinje, prihodnje leto bodo izdali še drugi del o ekološki živinoreji. Na več kot 200 straneh je skrbno in podrobno obravanavana ekološka pridelava poljščin, opisane so vse sprejemljive metode gojenja posameznih kultur. Pomembna poglavja so: kolobarjenje, skrb za hranila in organsko snov v tleh, obdelovanje tal, varstvo rastlin in zatiranje plevelov. Pri poljščinah in zelenjadnicah so dodani tehnološki listi za lažjo pridelavo posameznih rastlinskih vrst. Travinju je posvečeno posebno poglavje, kjer so opisane posamezne travniške rastline in njihov pomen s poudarkom na primernem shranjevanju in pripravi kakovostne krme.

Prijava Arhiv novic Leave this field empty if you're human: 2.1.1 Ekološko kmetijstvo Ekološko kmetijstvo je na čin trajnostnega kmetijstva, ki v pridelavi hrane temelji na ravnovesju v sistemu tla - rastline - živali - človek in sklenjenem kroženju hranil v njem (Bavec in sod., 2001). Poseben poudarek je na ohranjanju rodovitnosti tal z uporabo Del rešitve omenjenega problema je ekološko kmetijstvo, pri katerem se sprošča manj toplogrednih plinov, je direktorica Inštituta za trajnostni razvoj Anamarija Slabe poudarila na posvetu iz niza predstavitev kakovostnih primerov v okviru projekta Slovenija znižuje CO2..

Ekološko kmetijstvo od kmetovalcev zahteva drugačne pristope in nova znanja za kakovosten in dovolj velik pridelek. Priročnik, ki združuje tradicionalna znanja z novimi, zato najprej sistematično predstavi teoretske podlage nove prakse.

POVEZANE KNJIGE