Bolj star, bolj živ

Bolj star, bolj živ - Carl Honore | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carl Honore
DIMENZIJA
9,95 MB
IME DATOTEKE
Bolj star, bolj živ.pdf
ISBN
6844394516527

OPIS

Bolj star, bolj živ nas nagovarja k radikalnemu ponovnemu premisleku o vsem – vse od izobraževanja, do zdravstva in dela, do kreativnosti, medsebojnih odnosov in politike potrebuje nov pogled. Je navdihujoče branje, ki nam pomaga razumeti staranje kot prednost in ne breme. Kaj upate, da se bodo bralci iz knjige naučili? "Da bodo staranje zagledali v povsem novi luči. Da se bodo premaknili od strahu do neke vrste razumevanja in optimizma, ki jim bosta pomagala izkoristiti življenje do same polnosti, pri vsaki starosti. Pravi izziv s katerim se soočamo ni staranje, ampak diskriminacija proti starosti. Moje prve tri knjige so uspele porušiti mit, da je hitreje vedno tudi bolje. Bolj star, bolj živ pa ruši mit, da je mlajše vedno tudi boljše. Prav tako upam, da bom zanetil širše javne razprave o odnosu do staranja. Če naj bi vsi imeli enake možnosti za boljše staranje, potem moramo na novo napisati pravila za vsa področja življenja, od delovnega mesta in izobraževanja, do kreativnosti in vseh socialnih služb ter zdravstva." o avtorju Carl Honoré je nagrajeni novinar, pisatelj in TED­ov govornik. Je tudi svetovni popotnik in ambasador Počasnega gibanja. Wall Street Journal ga je proslavil kot »zaželenega govorca o počasnosti.« Njegova prva knjiga, Hvalnica počasnosti, je posvečena razumevanju našega nagnjenja k hitenju in predstavlja globalni trend zaviranja. V časopisu The Financial Times so zapisali, da je »za Počasno gibanje to, kar je Das Kapital za komunizem.«. Avtorjeva dela so prevedena v več kot 34 jezikov, njegove knjige so v številnih državah pristale na policah najbolje prodajanih knjig. Najnovejša knjiga »Bolj star bolj živ« nam pove, kako se lahko postaramo bolje in se ob tem tudi čudovito počutimo.

Carl Honoré Bolj star, bolj živ prevod: Vesna Hauschild Chiara, 2019, m. v., 248 str., 22 € Hvalnico počasnosti, prevedeno že v 34 jezikov in uspešnico tudi na Slovenskem, je danes slavni novinar in pisatelj Carl Honoré začel pisati, ko se je njegov sin razjokal zaradi večernega hitrega branja pravljice: »Še, očka!« Bolj star, bolj živ pa ruši mit, da je mlajše vedno tudi boljše.

Zakaj starost marsikdo enači z boleznijo, usihanjem moči, depresijo, demenco in osamljenostjo? Kot da bi bila to edina pot staranja, kot da ne bi med nami živeli ljudje, pri katerih ne ... Bolj star, bolj živ - nas nagovarja k radikalnemu ponovnemu premisleku o vsem - vse od izobraževanja, do zdravstva in dela, do kreativnosti, medsebojnih odnosov in politike potrebuje nov pogled. Je navdihujoče branje, ki nam pomaga razumeti staranje kot prednost in ne breme. Več: Prodam knjigo BOLJ STAR, BOLJ ŽIV.

POVEZANE KNJIGE