Atlas ptic Slovenije

Atlas ptic Slovenije - Tilen Basle, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tilen Basle, ... [et al.]
DIMENZIJA
7,67 MB
IME DATOTEKE
Atlas ptic Slovenije.pdf
ISBN
1977295234769

OPIS

Vsebina knjige je natančen in aktualen pregled razširjenosti in številčnosti ptic gnezdilk Slovenije. Pri terenskem delu je sodelovalo 632 popisovalcev ptic. V knjigi je na 604 straneh z barvnimi fotografijami predstavljenih 239 vrst ptic z natančnimi podatki o razširjenosti, habitatih, gnezditvenih gostotah ter raziskanosti in ogroženosti v Sloveniji. V atlasu so vključene naslednje vsebine: - 239 obravnavanih vrst ptic,- karta gnezditvenih gostot pogostih vrst in karta razširjenosti v kvadratih (2 kilometra) za redke vrste,- grafikon višinske razširjenosti,- spremna besedila za vsako posamezno vrsto, ki jih je napisalo 44 avtorjev,- natančna predstavitev razširjenosti vrste, habitatov, gnezditvenih gostot ter raziskanosti in ogroženosti v Sloveniji,- fotografije in statistični podatki o vrstah (ocena populacije, število zbranih podatkov).

Ostale uporabe podatkov so dovoljene le ob pisnem dovoljenju DOPPS. Spletno mesto uporablja samo sistemske piškotke, brez katerih delovanje ni mogoče. Seznam ptic v Sloveniji navaja 380 prostoživečih vrst ptic, ki so bile potrjeno opažene na ozemlju Slovenije med letoma 1800 in 2011 ter so navedene v zadnjem preglednem seznamu komisije za redkosti Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije iz leta 2012, poleg njih pa še 35 vrst, ki so bile v naravo vnešene umetno in v Sloveniji niso vzpostavile prostoživeče populacije - te ... Podlage Merjenje Tiskanje Presek Prejšnji pogled Povezava .

NOAGS je bil izdelan s prostovoljnim delom popisovalcev DOPPS. Slovenija ima 250 let stare sezname ptic, ki pripovedujejo zgodbo o stanju populacij in predvsem okolja. Natančno podobo stanja ptic pri nas z zemljevidi poseljenosti, gostoto, natančnimi fotografijami in drugimi podatki razkriva povsem novi Atlas ptic Slovenije , ki je po Geistrovem ornitološkem atlasu iz leta 1995 plod skoraj ... ATLAS PTIC SLOVENIJE: Celovito znanje o vseh slovenskih pticah gnezdilkah na enem mestu.

POVEZANE KNJIGE