Zbrano delo, 5. knjiga

Zbrano delo, 5. knjiga - Primož Kozak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Primož Kozak
DIMENZIJA
7,39 MB
IME DATOTEKE
Zbrano delo, 5. knjiga.pdf
ISBN
7927653914847

OPIS

Med Kozakovimi dramami je Kongres najbolj neposredno odprt za dialog s posameznikom o njegovem bivanju. Zelo dosledno je namenjen t. i. ontološki funkciji gledališča, ki po Kozakovi razlagi predvsem pomeni, da gledališče zmore v človeku ustvarjati notranjo eksistencialno napetost med resnico in neresnico, med bitjo in nebitjo. Dramo je izoblikoval leta 1967 na podlagi svojih neprizanesljivo kritičnih filozofskih in etiških spoznanj o slovenski in evropski sočasni stvarnosti, zlasti še o položaju, vlogi in aktivizmu intelektualcev in sploh mislečih ljudi v njej. S svojim odporniškim dejanjem, z alegorijskim prikazom spopadov in prizadevanj na univerzi je razkril bistvo dogajanj v družbi. V dramo je vgradil svoje še vedno nagovarjajoče ideje o posamezniku, kulturi in družbi, svojo perspektivo. Z dramaturškimi zaostritvami, uvedbo groteske in usmerjanjem k negaciji negiranja vrednot je omogočil, da jo gledalstvo in bralstvo prepozna in o njej razmisli.

knjiga book. Read reviews from world's largest community for readers.

Novi trg 2, 1000 Ljubljana. [email protected] +386 1 470 61 00 +386 1 425 52 53 IZ ZBIRKE » ZBRANA DELA SLOVENSKIH PESNIKOV IN PISATELJEV˝= Josip Murn-Pesmi in Romance,Lirske pesmi,dodatek- Zbrano delo (prva knjiga) 1954 dzs cena 5 eur A case study from Slovenia (Europe) Carsologica 5 Avtorica: Tanja Pipan Leto: 2005 Processes of Speleogenessis A modeling approach Carsologica 4 Avtorji: Wolfgang Dreybrodt, Franci Gabrovšek, Douchko Romanov Leto: 2005 ... »Vsak predmet govori svojo zgodbo« ali kakor na kratko povzemajo romaneskne Brazgotine pri Slovenski matici: »Zbrano staro železje iz vseh vojn pripoveduje zgodbe tistih, ki so odhajali v smrt ali jo povzročali v različnih krajih in časih, od nenavadnega junaka Schimka do Čerwuiša, Indijanca Čamakoka, ki so ga v Kafkovih letih ... Stran predstavlja naše projekte, kjer povezujemo turizem, kulturo, umetnost in kulinariko Gradivo za slovensko zgodovino v srednjem veku 6/2 Imensko kazalo Thesaurus memoriae Fontes 5 Avtor: Miha Preinfalk Leto: 2007 Piranska notarska knjiga (Zvezek 4) Fragmenti (1298-1317) The Notary Book from Piran (Vol.

POVEZANE KNJIGE