Zbrani spisi II

Zbrani spisi II - Plotin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Plotin
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Zbrani spisi II.pdf
ISBN
8190513184860

OPIS

Druga knjiga slovenskega prevoda Plotinovih Zbranih spisov obsega traktate, ki so po kronološkem vrstnem redu oštevilčeni od 22 do 33. Teh dvanajst traktatov je Plotin zapisal v svojem zrelem in, lahko rečemo, tudi najbolj ustvarjalnem obdobju, ko je bil star okrog šestdeset let. Izbrani traktati tvorijo niz Plotinovih vélikih in najbolj odmevnih razprav, ki jih lahko razvrstimo v štiri tematske sklope (22–24, 25–26, 27–29 in 30–33). V tem obdobju je Plotin miselno izpopolnil in tekstovno obrusil svoj osrednji filozofski nauk o treh izvornih hipostazah: o Enem, Umu in Duši. Prevodnemu besedilu je prevajalka doc. dr. Sonja Weiss dodala Uvodne besede, vsebinske povzetke posameznih traktatov in ga dopolnila z nujnimi opombami, spremno misel h knjigi pa je prispeval prof. dr. Marko Uršič.

V slovenščini boste le težko našli bolj trdoživo humanistično knjižno zbirko, kot je Filozofska knjižnica, ki že deset­letja prinaša tehtne, dobro prevedene in izvrstno urejene prevode (pa tudi izvirna dela) temeljnih filozofskih del z vsega sveta.Tako je tudi s triinšestdeseto (ta je izšla leta 2016) in ... II Fr. Maselj Podlimbarski, ZBRANI SPISI, II.

feb 2019 ( 1) ISBN/EAN:P_9789612132903. Redna cena: 32,00 € Druga knjiga slovenskega prevoda Plotinovih Zbranih spisov obsega traktate, ki so po kro-nološkem vrstnem redu oštevilčeni od 22 do 33.

POVEZANE KNJIGE