Sovraštvo do sveta

Sovraštvo do sveta - Chantal Delsol | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Chantal Delsol
DIMENZIJA
8,35 MB
IME DATOTEKE
Sovraštvo do sveta.pdf
ISBN
6890481276774

OPIS

Dvajseto stoletje je nepopravljivo zaznamoval razrast totalitarizmov, ki so v upanju, da bodo preoblikovali svet, povzročili samo opustošenje. Napačno bi bilo verjeti, da so te totalitarne iluzije danes izumrle. Čeprav totalitarizme deklarativno zavračamo, pa se še vedno trudimo preoblikovati svet po naši meri. Prepričanje Chantal Delsol, filozofinje in članice Francoskega Inštituta (Académie des sciences morales et politiques), je, da del postmodernega Zahoda pod krinko določenega revolucionarnega duha ali radikalne utopije vodi križarsko vojno proti realnosti sveta v imenu totalne emancipacije.

Žal pa se stopnjevanje tega čustva na nas odraža tudi fizično. Pogost vzrok naših bolezni je ravno sovraštvo, ki nas razjeda, nam ne dovoli lepih čustev, umirjenosti in svobode.

Brskanje milions besede in besedne zveze v vseh jezikih. Sovraštvo do sistema Politika in družba . 27.

POVEZANE KNJIGE