Pogum za vodenje

Pogum za vodenje - Brené Brown | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brené Brown
DIMENZIJA
9,42 MB
IME DATOTEKE
Pogum za vodenje.pdf
ISBN
6973008081681

OPIS

Brené Brown, profesorica s Houstonske univerze, katere knjige se redno pojavljajo na prvem mestu najbolj prodajanih knjig na lestvici revije New York Times, nas je naučila, kaj pomeni biti neizmerno pogumen, se pobrati s tal in kljubovati divjini. Z novo knjigo Pogum za vodenje pa nam na podlagi raziskave, ki jo je izvedla z voditelji, nosilci sprememb in tistimi, ki si prizadevajo za preobrazbo kulture, kaže, kako te zamisli uresničevati v praksi, tako da bi lahko ukrepali in prevzeli vodstvo.Pri vodenju ne gre za nazive, status in uveljavljanje moči. Voditelj je vsak, ki prevzema odgovornost za prepoznavanja potenciala v ljudeh in idejah ter je dovolj pogumen, da ta potencial razvija. Ko si drznemo voditi, se ne pretvarjamo, da imamo prave odgovore; ostajamo radovedni in postavljamo prava vprašanja. Moči ne vidimo kot nekaj končnega in je ne kopičimo; vemo, da moč postane neskončna, ko jo delimo z drugimi. Ne izogibamo se težavnim pogovorom in situacijam; postanemo ranljivi, kadar je to potrebno, ker hočemo opraviti dobro delo.Brené pravi: »Ena od najpomembnejših ugotovitev v moji karieri je, da je pogumno vodenje zbirka štirih kompletov spretnosti, ki jih je 100-odstotno mogoče naučiti, opazovati in meriti. Prav učenje in odpovedovanje naučenemu zahtevata pogumno delo, zahtevne pogovore in srčnost. Je to lahko? Ne. Ker dajanje prednosti pogumu pred udobjem ni vedno samoumevno. Pa je to vredno? Vedno. Hočemo biti pogumni v svojem življenju in pri svojem delu. Prav zato smo tukaj.«

Kako zbrati pogum za raziskovanje še neraziskanega, za preizkušanje novega, za pot brez gotovega cilja, za spust v neznano? mnenja. Voditeljski jazz.

Vodenje je zelo pomembna veščina, ki določa usodo različnih skupin ljudi: od ustanov, inštitucij, podjetij, ekip, združenj, društev, klubov … in konec koncev tudi vsake družine. V gospodarstvu in financah se menjujejo obdobja blaginje in rasti ter obdobja nezadržnih padcev in krize. To je vedel že egiptovski Jožef, ki je faraonu razložil pomen sanj o sedmih debelih in sedmih suhih kravah (1 Mz 41, 17-32).Še več, s premišljenimi potezami (1 Mz 41, 34-36) je Egipt obvaroval lakote.Pravzaprav se Jožefova zgodba bere kot poslovni priročnik, ki velja še danes. Prevzeli odgovornost za svoja dejanja in uresničevanje svoje vizije.

POVEZANE KNJIGE