Pod svetlobo severnega sija

Pod svetlobo severnega sija - Alan Sullivan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alan Sullivan
DIMENZIJA
9,9 MB
IME DATOTEKE
Pod svetlobo severnega sija.pdf
ISBN
4041079184631

OPIS

Edward Alan Sullivan (1868 — 1947), kanadski pesnik in pisatelj kratkih zgodb, nam razkrije zanimivo življenje kanadskih staroselcev, njihovo spoštovanje narave ter tesno povezanost z njo. Iz zgodbe v zgodbo razkriva, kako je narava oblikovala njihova življenja, a tudi, kako so prišleki to izkoriščali in posegli v naravno ravnovesje, ki so ga domača plemena negovala iz roda v rod. Avtor je izjemno dobro orisal lepoto in divjost severno kanadske pokrajine ter s tem hkrati ustvaril čudovito branje in pomembno zgodovinsko delo o načinu življenja prebivalcev ledenega severa.

Kisik, dušik in preostali elementi atmosfere zaradi tega svetijo značilno rdečkasto in zelenkasto svetlobo. Pojav severnega sija je pogostejši, kadar je Sonce najaktivnejše. Pod svetlobo severnega sija Grlica, 2020.

Opis; Status izposoje; Cobiss; Rezervacija; Založnik o knjigi. Edward Alan Sullivan (1868 — 1947), kanadski pesnik in pisatelj kratkih zgodb, nam razkrije zanimivo življenje kanadskih staroselcev, njihovo spoštovanje narave ter tesno povezanost z njo.

POVEZANE KNJIGE