Naša hiša gori

Naša hiša gori - Jeanette  Winter | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jeanette Winter
DIMENZIJA
10,43 MB
IME DATOTEKE
Naša hiša gori.pdf
ISBN
9083040311081

OPIS

Podnebje na Zemlji se spreminja. Naš planet se segreva. Ali bomo kaj ukrenili, preden bo prepozno? To zahteva pogumna deklica s Švedske – in posnemajo jo mnogi otroci in odrasli po vsem svetu. Slikanica je zgodba o mladi švedski okoljski aktivistki Greti Thunberg. Greta je bila stara petnajst let, ko je nekega petka, namesto da bi šla v šolo, pred švedskim parlamentom v Stockholmu protestirala proti podnebnim spremembam. Tako se je 20. avgusta 2018 začelo svetovno gibanje mladih, ki protestirajo proti podnebnim spremembam. Petkovemu podnebnemu štrajku so se sčasoma pridružili učenci številnih šol na Švedskem in v drugih državah po svetu.Odraslim je pogosto velik izziv, kako otroku na enostaven način pojasniti eno najpomembnejših tem današnjega časa – podnebne spremembe in njihove posledice. Ta slikanica jasno in sočutno pojasnjuje Gretin odnos do podnebja in njeno željo za reševanje sveta. Zasnovana je tako, da prikaže glavna vprašanja podnebnih sprememb, ki najbolj razburjajo Greto (taljenje ledenikov, izginjanje koralnih grebenov, izumiranje živih bitij, poplave, požari v naravi, suša, naraščanje morske gladine …). Je informativna in jedrnata, a ne prestraši otroka, ampak ga pouči, da nikoli ni premajhen za to, da bi lahko kaj spremenil.

Jeanette Winter Macron: Naša hiša gori, o požarih v Braziliji naj razpravlja G7. Avtorji: STA D.K.

Dobesedno. Amazonski deževni gozd - pljuča, ki proizvedejo 20 odstotkov kisika našega planeta - je v ognju," je bi dramatičen.

POVEZANE KNJIGE