Mala Alma na veliki poti

Mala Alma na veliki poti - Milan Dekleva | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Dekleva
DIMENZIJA
11,73 MB
IME DATOTEKE
Mala Alma na veliki poti.pdf
ISBN
4983679941588

OPIS

Dvojezična slovensko-kitajska slikanica Mala Alma na veliki poti predstavlja življenjsko zgodbo pisateljice in svetovne popotnice Alme M. Karlin. Huiqin Wang še posebej osvetljuje Almine povezave s Kitajsko in odstira njene zgodovinske dosežke medkulturnih povezav. »Življenjska zgodba pisateljice in svetovne popotnice Alme M. Karlin, ki jo predstavlja dvojezična slovensko-kitajska slikanica Mala Alma na veliki poti Huiqin Wang, še posebej osvetljuje Almine povezave s Kitajsko in odstira njene zgodovinske dosežke medkulturnih povezav. Vesel sem, da lahko na pot pospremim slikanico kitajsko-slovenske slikarke Huiqin Wang in Milana Dekleve.« - Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije »Alma Karlin, izobražena, radovedna in pogumna ženska, je pred več kot sto leti sama prepotovala svet. Njeno doživljanje celin, dežel in ljudi je danes enako vznemirljivo kot v času njene velike poti in dragocen vodnik za odkrivanje sodobnega sveta. In za Almo Karlin velja vedno znova ponoviti, da lahko svet zares cenimo šele takrat, ko si ga dobro ogledamo. Srečno pot!« - Mag. Alenka Suhadolnik, veleposlanica RS v Ljudski republiki Kitajski O AVTORICI »Alma M. Karlin (1889–1950) je bila svojevrstna ustvarjalka, pisateljica, poliglotka, svetovljanka in svetovna popotnica, katere delo, način življenja in razmišljanja so odstopali od ustaljenih ženskih poti takratnega časa. Na svojem osem let dolgem potovanju (med letoma 1919 in 1928) je obkrožila svet. Njena dela zrcalijo vedno znova aktualne misli ene izmed najbolj zanimivih osebnosti prve polovice 20. stoletja.« - Dr. Tanja Roženbergar, direktorica Slovenskega etnografskega muzeja

Karlin. Huiqin Wang še posebej osvetljuje Almine povezave s Kitajsko in odstira njene zgodovinske dosežke medkulturnih povezav. Dvojezična slovensko-kitajska slikanica Mala Alma na veliki poti predstavlja življenjsko zgodbo pisateljice in svetovne popotnice Alme M.

Osebni prevzem v Ljubljani. Mala Alma na veliki poti tudi v naši knjižnici 29. maja 2020 Aktualno Cvetka Rengeo Mladinska knjiga nam je podarila slikanico Mala Alma na veliki poti, ki nas uči o bogastvu različnosti, globalni povezanosti in iskanju poguma, da svet tudi v težkih časih najde pot k človečnosti, sodelovanju in povezovanju. Najbrž.« S temi besedami je pesnik in pisatelj Milan Dekleva v dvojezični, slovensko-kitajski slikanici Mala Alma na veliki poti pred bralci začel oživljati eno najbolj znanih in pogumnih Slovenk Almo M.

POVEZANE KNJIGE