Končno svobodna!

Končno svobodna! - Asia Bibi, Anne-Isabelle Tollet | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Asia Bibi, Anne-Isabelle Tollet
DIMENZIJA
8,78 MB
IME DATOTEKE
Končno svobodna!.pdf
ISBN
2106153791917

OPIS

Svetovni simbol boja proti verskemu fanatizmu V Islamski republiki Pakistan je bila kristjanka Asia Bibi obsojena na smrt zato, ker je pila vodo iz istega vodnjaka kot muslimani. Devet let je preživela v zaporu, devet let je bila deležna poniževanja in mučenja zaradi domnevnega bogokletstva. »Datumov si navadno ne zapomnim, ampak nekaterih dni človek ne pozabi nikoli. Recimo tistega petka, 19. junija 2009. Pred sončnim zahodom je bilo, ko sem prvič prišla v zapor Šehupura, kjer sem potem preživela tri leta, dokler me niso premestili. Niso mi še sodili, vendar sem bila v očeh vseh že kriva. Tistega dne se spominjam, kot bi bilo včeraj, in ko zaprem oči, podoživim vsak trenutek …« Knjiga manj kot leto dni po njeni izpustitvi prinaša ekskluzivno pričevanje te preproste žene in mame, ki je postala svetovni simbol boja proti verskemu fanatizmu. »Mojo zgodbo poznate iz javnih občil. Moj križev pot poznate in morda ste se kdaj poskusili vživeti v moj položaj, da bi doumeli moje trpljenje. Vendar si mojega vsakdanjika niti predstavljati ne morete. Zato vam bom v tej knjigi povedala vse.« Delo prinaša pretresljivo pričevanje Pakistanke Asie Bibi (1965), ki je zaradi domnevnega bogokletstva kar devet let preživela v strahu pred izvršitvijo dosojene ji smrtne kazni. Knjiga je več kot le pripoved o skrajni (verski) nestrpnosti, saj nazorno kaže, da več kot 70 let po objavi Splošne deklaracije človekovih pravic té večjemu delu svetovnega prebivalstva še vedno ostajajo nedostopne. Bralce posredno tudi opominja, da si je treba za vrednote, pravice in svoboščine, ki jih dojemamo kot samoumevne, nenehno prizadevati. Delo, ki ga je povsem neizobražena avtorica napisala ob pomoči francoske novinarke, ki je bila vsa leta dejavno vključena v boj za njeno oprostitev, obsega dragocene tajne dokumente, pisma, pričevanja iz ozadja procesa proti Asii Bibi, procesa proti človečnosti. Prikaže pa tudi izjemne ljudi iz samega vrha pakistanske politike, ki so svoje neomajno zavzemanje za pravičnost plačali z življenjem. O SOAVTORICI Anne-Isabelle Tollet (1974) je francoska novinarka, ki je od leta 2007 delovala kot poročevalka s kriznih območij, mdr. iz Afganistana in Pakistana, kjer je tri leta tudi živela. Kot stalna poročevalka za televizijsko mrežo France 24 v Islamabadu je leta 2008 poročala z območij pod nadzorom talibanov in pripadnikov Al Kaide. Iz Pakistana je redno poročala o dogodkih, povezanih s primerom Asie Bibi. Posnela je tudi zadnji pogovor s tamkajšnjim ministrom za manjšine Šahbazom Bhattijem, preden so ga zaradi nestrinjanja z obravnavo primera Asie Bibi umorili pakistanski talibani. Osebno se je zavzela za Asio Bibi in o njeni obsodbi mdr. spregovorila tudi na sedežu OZN v New Yorku.

junija smo praznovali nov rojstni dan naše preljube Slovenije. Več kot tisoč let je slovenski narod trpel, delal in se boril, da je končno leta 1991 dosegel osamosvojitev.

Asia Bibi, Anne-isabelle Tollet ( 1) ISBN/EAN:P_9789612784775. Redna cena: 21,50 € V Islamski republiki Pakistan je bila kristjanka Asia Bibi obsojena na smrt zato, ker je pila vodo iz istega vodnjaka kot muslimani.

POVEZANE KNJIGE