Izginotje Josefa Mengeleja

Izginotje Josefa Mengeleja - Olivier Guez | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Olivier Guez
DIMENZIJA
6,11 MB
IME DATOTEKE
Izginotje Josefa Mengeleja.pdf
ISBN
7951468250121

OPIS

Klicali so ga Angel smrti. Njegovo pravo ime še desetletja po koncu druge svetovne vojne vzbuja grozo, poročila o njegovih neusmiljenih poskusih v nemških koncentracijskih taboriščih pa nejevero; njegova dejanja pomenijo mejnik človeške krutosti. A kdo je bil v resnici Josef Mengele? In kdo je postal, ko se je vojna blaznost razkadila? V svojem zgodovinsko-biografskem romanu uveljavljeni francoski pisatelj Olivier Guez raziskuje zadnje obdobje Mengelejevega življenja, ki se začne z njegovim povojnim pobegom v Argentino. Oprt na številna poročila in na novo odkrito dokumentacijo, se poda za petami najbolj iskanemu esesovskemu zločincu, na lov za resnico o njegovem življenju in smrti.

Mengeleja po koncu vojne, ko se je pod izmišljenim imenom izognil Rdeči armadi in Američanom, se skrival štiri leta na bavarski kmetiji in se leta 1949 prebil do Genove, od koder je pod imenom Helmut Gregor odplul v Argentino, kjer sta vladala Perona. Izginotje Josefa Mengeleja Avtor: Olivier Guez Leto izida: 2020 Št. strani: 248 strani Klicali so ga Angel smrti.

strani: 248 strani Klicali so ga Angel smrti. Njegovo pravo ime še desetletja po koncu druge svetovne vojne vzbuja grozo, poročila o njegovih neusmiljenih poskusih v nemških koncentracijskih taboriščih pa nejevero; njegova dejanja pomenijo mejnik človeške krutosti. Do zadnje strani: Izginotje Josefa Mengeleja.

POVEZANE KNJIGE