Fragmenti ljubezenskega diskurza

Fragmenti ljubezenskega diskurza - Roland Barthes | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roland Barthes
DIMENZIJA
4,90 MB
IME DATOTEKE
Fragmenti ljubezenskega diskurza.pdf
ISBN
7964654768343

OPIS

Fragmenti ljubezenskega diskurza je eno najbolj eruditskih del, kar jih pozna evropska teoretska in literarna tradicija, in sicer o temi, ki Evropo preganja že od antičnih časov – o ljubezni. Ljubezenski diskurz je po avtorjevem mnenju v našem času izredno osamljen, odrezan ne samo od oblasti, ampak tudi od njenih mehanizmov (znanost, vednosti, umetnosti). In ker je ljubezenski govor njegova lastna moč zvlekla v neaktualnost, mu ostane le to, da se potrjuje. In prav o tem govori pričujoča knjiga. Fragmenti (80 jih je, med njimi: odsotnost, spomin, hrepenenje, magija, srečanje, nežnost...) so zbrani z metodo »montaže« in prihajajo iz raznih virov: iz rednega branja, iz pogovorov s prijatelji in iz lastnega življenja. Vsi ti »viri« so v obliki referenc zapisani na robovih strani. Vsekakor »najlepša« Barthesova knjiga, ki bo razveselila literarne in teoretske sladokusce.

marcem bodo Fragmenti ljubezenskega diskurza v SNG Opera in balet naprodaj po prijateljski ceni 19 evrov. Z vstopnico za predstavo koda L pa vam na sedežu Založbe /*cf .

Kmalu po potešitvi začetnega ... Novembra načrtujejo še premiero Neodgovorjeni klici, ki nastaja v koprodukciji APT z Založbo /*cf in po motivih besedila Rolanda Barthesa Fragmenti ljubezenskega diskurza. Gre za raziskavo mlade avtorske ekipe sošolcev z AGRFT, Anuše Kodelja, Lovra Zafreda in Gregorja Podričnika, pod režijsko taktirko Jana Krmelja.

POVEZANE KNJIGE