Elegija

Elegija - Natalija Šimunović | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Natalija Šimunović
DIMENZIJA
3,2 MB
IME DATOTEKE
Elegija.pdf
ISBN
4208649914539

OPIS

Elegija je družinska drama, literarni popis družine Rajher, zdi se, da zelo uspešne in tudi bogate, s tradicijo zelo uspešnih glasbenikov in uglednih meščanov. Kronika družine, v kateri pa vselej najdemo tudi kakšnega člana s čisto dušo, ki zavrača vse konvencije in se jim zoperstavlja. Roman Elegija ni žanrski, se pa morebitnih postopkov, ki jih v žanrski literaturi (in filmu) srečamo, ne brani. Na ta način sovpada s pisanjem, ki smo mu tudi v našem prostoru priča v zadnjih letih. Preigravanje znane teme družinske drame je zanimiv postopek, poln ironije, obenem pa je zavest o pomenu žanrskih elementov ključna ob dialogiziranju s sočasno kulturo, ki jo roman po drugi strani vsebinsko problematizira. 

Nedvomno je hotel pravilno predstaviti Čopov pomen ljubljanskim Nemcem in ponemčemcem, ki slovenskega ... Elegija. S Vikipedije, slobodne enciklopedije.

Tanja Lesničar Pučko ... elegija — elègija dkt. Šìs poètas kūrė elègijas … Bendrinės lietuvių kalbos žodyno antraštynas.

POVEZANE KNJIGE