Arčibald

Arčibald - Barbara Simoniti | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Simoniti
DIMENZIJA
11,47 MB
IME DATOTEKE
Arčibald.pdf
ISBN
3256546664976

OPIS

Barvita pripoved o svetu gosenic in drugih žuželk, ki živijo v čudovitem sadovnjaku, imenovanem Jablanov Dol, pravkar prebujenem v novo pomlad. Glavni junak Arčibald je gosenica jabolčnega zavijača, ki se kot metulj izleže med prvimi ob koncu poletja. A pred velikim dogodkom gosenico čaka življenje, ki je v veliki meri odvisno od zunanjih dejavnikov. Krojijo ga vremenske razmere, plenilci in menjavanje letnih časov. Arčibald in druščina morajo do konca poletja zamenjati devet domovanj in izglodati devet novih hišk, dokler se naposled ne zapredejo v kokon in tako dočakajo prelevitev v metulja. A tudi ta naloga je bolj zapletena, kot se zdi na prvi pogled. Če marljive gosenice zamudijo zgolj z eno hiško, preti nevarnost, da bo zamudilo celo poletje. Zamujeno poletje pa pomeni, da se morda ne bodo nikoli prelevile v metulje. Celovit literarni svet pripovedi zajema mikrokozmos sveta žuželk, ki mu ne umanjka ničesar, kar zaznamuje vsako civilizirano družbo. To ponazarja tudi veliki jabolčni red, ki zapoveduje tek življenja v sadovnjaku Jablanov Dol.

jul 1875 - Beograd, 8. avgust 1929) je bio švajcarski forenzičar, publicista, doktor hemije i profesor na Univerzitetu u Lozani.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija Srbije , Prvi svetski rat Ostali naslovi iz oblasti: Istorija 2020; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 878 str.; 978-86-515-1600-2; Early life and studies. The Reiss family was in agriculture and winemaking.Archibald was the eighth of ten children, son of Ferdinand Reiss, landowner and Pauline Sabine Anna Gabriele Seutter von Loetzen. Arčibald : nemir v Jablanovem Dolu.

POVEZANE KNJIGE