Življenja knjig z domačih knjižnih polic

Življenja knjig z domačih knjižnih polic - Pia Marincelj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pia Marincelj
DIMENZIJA
9,46 MB
IME DATOTEKE
Življenja knjig z domačih knjižnih polic.pdf
ISBN
6578382598453

OPIS

Besedilo Življenja knjig z domačih knjižnih polic prinaša dve pomembni inovaciji v raziskovanje knjižnih trgov. Po eni strani skozi pregled sprememb v notranjem načrtovanju stanovanj v zadnjih 50 letih ugotavlja, kako se je spreminjala vloga knjig v vsakdanjih življenjih, po drugi strani pa s pomočjo raziskave med intenzivnimi bralci in kupci knjig ugotavlja, kakšne zvrsti knjig prevladujejo na domačih knjižnicah. Na ta način besedilo prinaša empirične raziskovalne pristope tudi na področja, o katerih smo doslej govorili, pisali ali razmišljali le na podlagi anekdotičnih dokazov, s čimer pomembno prispeva k razumevanju ožjega in širšega okolja, v katerem bivamo.- red. prof. dr. Miha Kovač

WorldCat SFX. Osnovni podatki Podrobni podatki Življenja knjig z domačih knjižnih polic : magistrsko delo.

Če vas zanima, kakšna, vas vabimo v Knjižnico Domžale na ogled fotografske razstave z naslovom Skrivno življenje knjig, avtorice Kristine Galun. Je pa, ko je delala raziskavo o domačih knjižnicah za magisterij iz založniških študij, tega pa nato objavila v že omenjeni knjigi Življenje knjig z domačih knjižnih polic, presenečeno ugotovila, kako različno je generacijsko dojemanje knjig. »Za starejše imajo knjige pomembno informacijsko vrednost, so prvi vir učenja, kar ne ... ZNANOST IN ZNANJE NA SPLOŠNO 1.

POVEZANE KNJIGE