Vzpon Tudorjev

Vzpon Tudorjev - Conn Iggulden | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Conn Iggulden
DIMENZIJA
12,88 MB
IME DATOTEKE
Vzpon Tudorjev.pdf
ISBN
8404921614558

OPIS

Spremljajte vzpon Tudorjev v osupljivem zadnjem delu sage o krvavi vojni za angleško krono med rodbinama Lancaster in York.Piše se leto 1470: razdeljeno kraljestvo ne more obstati.Kralja Edvarda Yorškega so pregnali iz Anglije. Kraljica Elizabeta in njeni otroci trepetajo v zatočišču v Westminstrski opatiji. Rodbina Lancaster je osvojila krono, toda York se ne namerava mirno umakniti.Nadvse odločen, da se bo vrnil na prestol, Edvard z na pol utopljeno vojsko in bratom Rihardom pristane v Ravenspurju. Bojni pohod bratov York se začne slabo, saj so jima zaprta vrata vseh mest; počasi pa jima uspe zbrati dovolj mož in se odpravita v spopad.Toda ne eden ne drug ne vidi, da je njun pravi sovražnik Henrik Tudor, ki je v izgnanstvu odrasel v moža in si prav tako želi krone. Kot rdeči zmaj iz valižanske legende se poda v boj za prestol in zaneti bitko pri Bosworthu, ki bo za vedno končala vojno rož ...

Lončar S.: Samooskrba v praksi. Orfali R.: Smrt z dostojanstvom.

Na oblast je prišla, ko je grof Richmond postal kralj, končala pa se je, ko je Elizabeta umrla brez otrok. Nasledil jo je Jakob VI.

POVEZANE KNJIGE