Velika zabava

Velika zabava - Petre Barbu | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Petre Barbu
DIMENZIJA
9,75 MB
IME DATOTEKE
Velika zabava.pdf
ISBN
2538180412287

OPIS

Roman romunskega pisatelja je tekoča pripoved o neomajni človeški vztrajnosti spričo nedojemljivosti trpljenja in smrti, hkrati pa ciničen opis romunske kapitalistične stvarnosti po letu 1989, prepleten s sanjami, fantazijami, spomini in dialogi z mrtvimi. Leonid Damian je za sestro Olgo naredil vse. Toda njen rak je bil, tako kot materin, neozdravljiv. Zaradi nesebične ljubezni do sestre mu je skoraj razpadel zakon, odtujil pa se je tudi od hčere. Leonidov kolega Iulian Bolozan se je iz zagretega komunista prelevil v brezobzirnega tajkuna in se v kaotičnih razmerah tranzicije, z eno nogo vedno na drugi strani legalnega, odlično znašel. Danes svojim rojakom prodaja potrošniške sanje, medtem pa Olga ne dobi niti enega izvida, ne da bi Leonid zdravniku, tehniku ali medicinski sestri v roko potisnil šop bankovcev. Roman, ki se ukvarja z družinskimi odnosi, različnimi oblikami ljubezni, odpuščanjem in človeškim dostojanstvom, na pravih mestih zareže v družbo. Petre Barbu (1962) je romunski pisatelj, dramatik, novinar in urednik. O svojih delih nerad pripoveduje in raje vidi, da govorijo sama zase.

Založništvo in izdelava - Ljubljana : Cankarjeva založba, 2019 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-282-396-2 ... Velika zabava; Marea petrecere. Naloži sliko.

K spremembam so jo spodbudile težave s hrbtenico, da bi omilila hude […] U Srbiji se trenutno snima ili emituje tridesetak serija, a na velika vrata su se sa uspehom serije "Tajne vinove loze" vratile i telenovele. Kako pišu domaći mediji, glumci zahvaljujući ovim ostvarenjima zarađuju i do 2.000 evra nedeljno.

POVEZANE KNJIGE