Točke izginjanja

Točke izginjanja - Lucija Stupica | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lucija Stupica
DIMENZIJA
11,99 MB
IME DATOTEKE
Točke izginjanja.pdf
ISBN
5177421517591

OPIS

Poezija se sicer lahko poskuša vračati v pravljično preteklost in dotakniti možnosti drugačnih življenj, toda v Točkah izginjanja je njen glavni izziv, kako vsaj malo razumeti (zunanji) svet, ki vanjo nenehno prodira. Govorkina identiteta se zdaj na novo vzpostavlja tudi kot družbena funkcija, povezana z družino, predniki in pričakovanji drugih. Zaveda se, da ima tudi ljubezen nemara omejen rok uporabe, zato je njen pogled zrelejši in natančnejši, pozoren na praznine in odnose, ki jo skušajo negotovo zapolniti. o avtorici Lucija Stupica je svoja otroška in najstniška leta preživela v Šmarju pri Jelšah, nato je sledilo še več ljubljanskih let z vmesnimi mesečnimi prekinitvami z bivanji v tujini, da bi nazadnje pisala poezijo v Stockholmu. Je pesnica in oblikovalka interierjev. Njena zbirka Čelo na soncu (Beletrina, 2000) je dobila nagrado za najboljši prvenec. Sledili sta zbirki Vetrolov (2004) in Otok, mesto in drugi (2008) ter nagradi, nemška Hubert Burda in švedska Klaas de Vylder za priseljene avtorje.

Peter Semolič je za obravnavo na festivalu izbral zbirke Iztoka Osojnika Udovic (eBesede), Braneta Senegačnika Pogovori z nikomer (Slovenska matica) in Lucije Stupice Točke izginjanja (LUD Literatura). KULTURNI DOGODKI 😊 📚 📚 ️ ️ V petek ob 18.00 in soboto ob 8.10 # RadioTrstA. V današnji oddaji ob slovesu Jolke Milič drobec iz pogovora, ki ga je s prevajalko in kulturno delavko leta 2005 posnela Vida Valenčič, Vilma Purič o pesniški zbirki Lucije Stupica TOČKE IZGINJANJA, Lev Detela o romanu Maria Rauscha HERMANN DE CARINTHIA, Sara Zupančič o zadnjem diskografskem trudu ... Oblike v diagramu perspektive lahko usmerjate v različne točke izginjanja.

Peter Semolič je za obravnavo na festivalu izbral zbirke Iztoka Osojnika Udovic (eBesede), Braneta Senegačnika Pogovori z nikomer (Slovenska matica) in Lucije Stupice Točke izginjanja (LUD Literatura). Lucija Stupica: Točke izginjanja. LUD Literatura.

POVEZANE KNJIGE