Slikarka

Slikarka - Mary Basson | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mary Basson
DIMENZIJA
3,63 MB
IME DATOTEKE
Slikarka.pdf
ISBN
6547576459360

OPIS

Na slikanju v bavarskih gorah se mlada Gabriele (Ella) Münter zaljubi v svojega poročenega učitelja Vasilija Kandinskega. Čeprav na njuno nezakonsko ljubezensko zvezo v Evropi na začetku 20. stoletja gledajo z neodobravanjem, njuna skupna umetniška pot pomeni začetek abstraktnega ekspresionizma v slikarstvu. Z Aleksejem Javlenskim, Franzom Marcom in drugimi člani gibanja Modri jezdec Münterjeva in Kandinski v umetnosti razvijeta nekaj povsem novega. A sreča v dvoje se konča še pred nacističnim čiščenjem 'degenerirane umetnosti'. V tem obdobju na preizkušnji ni le Ellin pogum, temveč tudi njena predanost umetnosti in ljubezni. Življenjska zgodba Gabriele Münter je pripoved o junaštvu v času osebne in zgodovinske krize. Slikarka je njena zgodba.

Kmalu po osamosvojitvi se je začela intenzivneje ukvarjati z likovnim izražanjem in se leta 1986 vključila v celjsko likovno društvo, Takratni predsednik Franc Klemen je ... Odprti slovar za križanke in uganke. Iskalnik.

Po končani meščan. šoli (1937) v Celju se je učila slikarstva mdr.

POVEZANE KNJIGE