Skozi trave oblakov

Skozi trave oblakov - Milan Romih | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Romih
DIMENZIJA
5,72 MB
IME DATOTEKE
Skozi trave oblakov.pdf
ISBN
6672850574161

OPIS

Roman Skozi trave oblakov je pripoved o gorah, prijateljstvu in vseh ljubeznih, ki tkejo niti življenja protagonistov. Miha, Jaka in Luka so srčni prijatelji in plezalci, ki se skupaj podajo v marsikatero steno, osvajajo vrhove in dekleta, si zadajajo nove cilje ter spoznavajo odročne kraje. Gore in prijateljstvo so v romanu predstavljeni s pomočjo edinstvene vezi, ki neločljivo povezuje eno z drugim. Govori o plezanju v domačih hribih, spominih na plezanje v steni Eigerja, prvih občutkih vznesenosti ob srečanju z ulicami zaprašenega vrveža v Kathmanduju, premraženem ždenju v šotorih v baznih taborih in pogovorih, ki odmevajo v neskončnosti praznine, pripetljajih v južnoameriških mestih in vasicah, plezanju v navezah s tistimi, ki se jim najbolj zaupa, soliranju, … Iskrenost Miha, Jaka, Luka in ostalih mladih fantov, ki nastopajo v romanu, v pripoved prinese zven resničnosti situacij, ki jih obdajajo. Intriga, s katero želijo začrtati oris tiste prave poti med pustolovščino in ustaljenostjo, se dotakne neizprosne izbire med gorami in dekleti ter notranjimi boji, ki jih Miha bije v oklepu svojih misli. Roman bralcu dopušča, da tu in tam postoji na večnih križiščih odhajanja in ostajanja ter uzre svet skozi oči fantov, ki s tem vsakodnevno živijo. Skozi trave oblakov zastavlja vprašanja, na katera sami včasih ne upamo odgovoriti in ponuja odgovore skozi misli tistih, ki stopajo po neobljudenih, čarobnih labirintih in prašnih poteh, ki vodijo neznano kam. o avtorju Milan se je z gorami seznanil v mladosti in jih nikoli ni prenehal odkrivati. Želja po novih stenah, vrhovih in odpravah ga je peljala po gorstvih Evrope – še posebej so se mu v srce zapisali Chamonix, Himalaja, Andi, … Sam pravi, da so zanj “gore veličastni in skrivnostni kraji. Prva potepanja po teh osupljivih pokrajinah mi ostajajo v spominu nekje med resničnostjo in sanjami, skupaj z nikoli dokončno izpolnjeno ljubeznijo, ki je po vseh teh letih plezanja in ekspedicij še vedno z mano, še vedno je polna sanj, vračanja, iskrivosti, neznanega …” Iz tega razloga se vedno znova vrača k osamljenim gorskim potem, travam, ki pojejo v vetru, in prijateljem, s katerimi si deli spomine na doživetja, ki jih ne bo nikdar pozabil.

Kogar začarajo in se ga polastijo, ne more več svobodno dihati, čeprav so prav gore zanj največja svoboda, melodija, smisel, zamaknjenost, poezija in tudi paradoks. O takšnem doživljanju pripoveduje roman Skozi trave oblakov.

festival gorniškega filma: Milan Romih, Skozi trave oblakov, 25.02.2020 ob 20:00 v Kosovelova dvorana Biglietti per 14. festival gorniškega filma: Milan Romih, Skozi trave oblakov, 25.02.2020 al 20:00 at Kosovelova dvorana Skozi trave oblakov je druga knjiga alpinista Milana Romiha, ki je bil član desetih himalajskih odprav in osmih odprav v Južno Ameriko.

POVEZANE KNJIGE