Skozi trave oblakov

Skozi trave oblakov - Milan Romih | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Romih
DIMENZIJA
4,18 MB
IME DATOTEKE
Skozi trave oblakov.pdf
ISBN
4115680955848

OPIS

Roman Skozi trave oblakov je pripoved o gorah, prijateljstvu in vseh ljubeznih, ki tkejo niti življenja protagonistov. Miha, Jaka in Luka so srčni prijatelji in plezalci, ki se skupaj podajo v marsikatero steno, osvajajo vrhove in dekleta, si zadajajo nove cilje ter spoznavajo odročne kraje. Gore in prijateljstvo so v romanu predstavljeni s pomočjo edinstvene vezi, ki neločljivo povezuje eno z drugim. Govori o plezanju v domačih hribih, spominih na plezanje v steni Eigerja, prvih občutkih vznesenosti ob srečanju z ulicami zaprašenega vrveža v Kathmanduju, premraženem ždenju v šotorih v baznih taborih in pogovorih, ki odmevajo v neskončnosti praznine, pripetljajih v južnoameriških mestih in vasicah, plezanju v navezah s tistimi, ki se jim najbolj zaupa, soliranju, … Iskrenost Miha, Jaka, Luka in ostalih mladih fantov, ki nastopajo v romanu, v pripoved prinese zven resničnosti situacij, ki jih obdajajo. Intriga, s katero želijo začrtati oris tiste prave poti med pustolovščino in ustaljenostjo, se dotakne neizprosne izbire med gorami in dekleti ter notranjimi boji, ki jih Miha bije v oklepu svojih misli. Roman bralcu dopušča, da tu in tam postoji na večnih križiščih odhajanja in ostajanja ter uzre svet skozi oči fantov, ki s tem vsakodnevno živijo. Skozi trave oblakov zastavlja vprašanja, na katera sami včasih ne upamo odgovoriti in ponuja odgovore skozi misli tistih, ki stopajo po neobljudenih, čarobnih labirintih in prašnih poteh, ki vodijo neznano kam. o avtorju Milan se je z gorami seznanil v mladosti in jih nikoli ni prenehal odkrivati. Želja po novih stenah, vrhovih in odpravah ga je peljala po gorstvih Evrope – še posebej so se mu v srce zapisali Chamonix, Himalaja, Andi, … Sam pravi, da so zanj “gore veličastni in skrivnostni kraji. Prva potepanja po teh osupljivih pokrajinah mi ostajajo v spominu nekje med resničnostjo in sanjami, skupaj z nikoli dokončno izpolnjeno ljubeznijo, ki je po vseh teh letih plezanja in ekspedicij še vedno z mano, še vedno je polna sanj, vračanja, iskrivosti, neznanega …” Iz tega razloga se vedno znova vrača k osamljenim gorskim potem, travam, ki pojejo v vetru, in prijateljem, s katerimi si deli spomine na doživetja, ki jih ne bo nikdar pozabil.

Najnižje so vodni oblaki s temperaturami od -10 do nad 0 °C, ki so od tal pa do višine 2 km. Višinske meje oblakov niso ... Vstopnice za 14.

Slovenskega knjižnega sejma, ki bo med 26. novembrom in 1.

POVEZANE KNJIGE