Priprava na rojstvo

Priprava na rojstvo - Éline Landon | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Éline Landon
DIMENZIJA
4,87 MB
IME DATOTEKE
Priprava na rojstvo.pdf
ISBN
3226391299990

OPIS

V času pričakovanju otroka lahko opazimo pestrost ponudbe različnih priprav na porod. Kljub vsemu pa se zdi, da manjka nekaj, kar bi nas pripravilo na sveto prisotnost novega bitja, ki raste v nas. Na duhovni sprejem otroka. Nosečnost in prihod otroka nas povsem spremenita, in kadar sprejmemo življenje, sooblikujemo stvarstvo, kot ga želi Bog. Ta knjiga želi z razmišljanjem in poglabljanjem v svetopisemske odlomke in z molitvijo bodoče mamice in očete pripraviti na veliko skrivnost rojstva in na starševsko vlogo ter na vse dogodke in čustva, ki jih prinaša sprejem novega življenja. Za vsako žensko se v pestri ponudbi najde primerna priprava na porod. Ta širok spekter možnosti, kako se pripraviti na prihod otroka, vsakemu paru omogoča, da si izbere to, kar želi, v upanju, da bo prihajajočemu otroku tako lahko čim bolj olajšal bolečine ob rojstvu. Kljub temu manjka priprava na duhovni sprejem otroka. Izraz »nosečnost« napeljuje na to, da otroka le »nosimo«! Kako naj poimenujemo stanje, ki je mnogo več od »nošenja« in ki nas v celoti spremeni? Rojstvo novega bitja je velika skrivnost. Zato je bistvenega pomena, da se nanj pripravimo s poglabljanjem v svetopisemske odlomke in z molitvijo. Posamezna poglavja knjige se preko svetopisemskega odlomka, premišljevanja ob tem odlomku, iztočnic za nadaljnje razmišljanje in molitve dotikajo različnih področij, ki se nam odstirajo v času nosečnosti. Pričujoče knjige naj ne bi prebrali v eni sapi, pač pa naj bi se ob njej hranili mesec za mesecem. Da bi lahko v polnosti doživeli to skrivnost, si je potrebno vzeti čas. Ta knjiga je v prvi vrsti namenjena ženski, ki v sebi nosi otroka, ki prihaja na svet; toda tudi vsak oče, ki to želi, bo v tej knjigi našel snov za razmišljanje in molitev ob pričakovanju svojega otroka. Zavzemimo torej svojo novo starševsko vlogo in si dovolimo, da vanjo vstopamo počasi. Mesec za mesecem prosimo Gospoda, naj nas pripravi, da bomo lahko sprejeli življenje, ki se je porodilo v nas. o avtorici Éline Landon (1978), poročena mamica treh otrok, je ustanoviteljica združenja, katerega cilj je podpirati starše in jih spodbujati k aktivni vlogi pri vzgoji otrok. V pričakovanju tretjega otroka je v njej vzklila zamisel za pričujočo knjigo, v pripravi pa je tudi že nadaljevanje o izgorelosti v materinstvu.

2013. Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru: diplomska, magistrska in doktorska dela Univerze v Mariboru Digital library of University of Maribor: diploma theses, master of science theses and doctoral theses of the University of Maribor Prva predstavlja neposredno pripravo na božič, druga pa je obdobje osmih dni, ki jih v bogoslužju obhajamo po božiču. Strokovna razlaga božične osemdnevnice in O - odpevi.

dr. Petja Fister Ljubljana, 2019 élINe laNdoN: prIprava Na rojStvo.

POVEZANE KNJIGE