Past na Menini planini

Past na Menini planini - Franc Sever-Franta | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franc Sever-Franta
DIMENZIJA
11,54 MB
IME DATOTEKE
Past na Menini planini.pdf
ISBN
7340272937698

OPIS

Prenovljena izdaja zgodovinsko-dokumentarne in življenjepisne knjige Franca Severja - Frante o odločilnem dogajanju na Menini planini marca 1945 in o njegovem širšem kontekstu. Kot pravi avtor, gre za pisni spomin na njegovo najodgovornejšo in najtežjo nalogo med drugo svetovno vojno, ko je kot poveljnik operativnega štaba VI. in XI. brigade vodil obkoljeni brigadi, ranjence in bataljon Vojske državne varnosti iz obroča več tisoč mož XIV. divizije SS v svobodo. Ta izkušnja je zaznamovala celotno njegovo življenje. Knjiga prinaša podroben prikaz partizanskega vojskovanja in življenja, je večplasten prikaz človeške zmogljivosti, zaupanja in tovarištva, prijateljstva in srčnosti, ne samo med borci, ampak tudi med številnimi aktivisti in civilisti. Knjiga je zato poklon ljudem v odporu. Opremljena je s fotografijami iz avtorjevega arhiva ter iz fototeke Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

PLAČILO IN DOSTAVA: • PO PREDRAČUNU: podatke za plačilo pošljemo na vaš e-naslov v roku 24 ur, kn jige pošljemo v treh dneh od prejema plačila. Na območju Menine planine že nekaj dni v februarju aktivno poteka snemanje igranih prizorov novega partizanskega filma. Ta prikazuje preboj okoli 500 partizanov iz nemškega obrača na Menini planini, marca 1945, katerega je tvorilo skoraj 12.000 okupatorjevih vojakov. V skednju Škrabčeve domačije v Hrovači pri Ribnici je bila v petek, 16.4.2010 predstavljena knjiga spominov na boje na Štajerskem in Koroškem Past na Menini planini, ki jih je zapisal komandant France Sever Franta..

1,616 likes · 2 talking about this. Film bo narejen po knjigi Past na Menini planini, ki jo je napisal Franc Sever - Franta.

POVEZANE KNJIGE