Normalno srce

Normalno srce - Larry Kramer | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Larry Kramer
DIMENZIJA
6,76 MB
IME DATOTEKE
Normalno srce.pdf
ISBN
5264456308479

OPIS

Drama Normalno srce, izvorno objavljena leta 1985, govori o razvoju aids krize v New Yorku med leti 1981 in 1984, začenši s prvimi dnevi epidemije. Drama sledi prizadevanjem glavnega junaka, obdanega s smrtmi prijateljev, da bi se prebil preko zarote molka, brezbrižnosti in sovraštva s strani javnih uradnikov, pa tudi gejevske skupnosti, ter ozavestil prisotnost bolezni, ki grozi, da bo spremenila vse. Čustvena, strastna in polemična drama je avtobiografska, saj se je avtor Larry Kramer kot začetnik aids aktivizma v zgodnjih osemdesetih letih 20. stoletja v podrobnosti soočil s hipokrizijo oblasti, zdravstvenih institucij in medijev. Dramo je prevedla Nataša Velikonja. O AVTORJU Larry Kramer, rojen leta 1935, ameriški pisatelj, dramatik, filmski producent in scenarist, družbeni kritik in gejevski aktivist, je leta 1981 ustanovil organizacijo Gay Men’s Health Crisis, ki je postala ena največjih svetovnih servisov za bolnike z aidsom. Leta 1987 je ustanovil zagovorniško in protestno organizacijo ACT UP. Kot dramatik je poleg drame Normalno srce (1985) napisal tudi dramo The Destiny of Me (1992), ki je bila finalistka za Pulitzerjevo nagrado ter prejemnica dveh nagrad Obie. Kramerjev scenarij za film Kena Russlla Zaljubljene ženske iz leta 1969 (po predlogi D.H. Lawrenca) je bil nominiran za Oskarja. Kramer je tudi avtor esejističnih del Reports from the holocaust: the story of an AIDS activist (1989), The American People (2015) in Tragedija današnjih gejev (2005), ki je bila leta 2013 prevedena v slovenski jezik. Njegov roman Faggots (1978) je gejevska klasika.

Zato ni presenetljivo, da obstaja povezava med pomanjkanjem magnezija in srčno aritmijo. Če je premalo mineralne snovi, ne more priti do znižanja dražljaja mišičnih celic. Bit normalno srce Tako, srce je votel organ nahaja v prsih po levi strani (včasih se zgodi in desno srce - Dekstrakardiya ).

Bergmann je leta 1884 v svoji raziskavi opazil, da imajo divje živali večje srce v primerjavi s podobno težkimi in starimi udomačenimi živalmi iste vrste. Sprva je povečanje srca pri telesno dejavnih ljudeh vzbujalo skrb. Skrbite za normalno raven sladkorja in vztrajajte, da vas zdravnik pravočasno pregleda! Objavljeno 20.

POVEZANE KNJIGE