Nauk o glasbi v slovenski glasbeni šoli

Nauk o glasbi v slovenski glasbeni šoli - Katarina Zadnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Katarina Zadnik
DIMENZIJA
7,3 MB
IME DATOTEKE
Nauk o glasbi v slovenski glasbeni šoli.pdf
ISBN
8202724149610

OPIS

Znanstvena monografija dr. Katarine Zadnik zapolnjuje vrzel na področju glasbene didaktike, natančneje na področju nauka o glasbi in Solfeggia v glasbeni šoli. Za razumevanje današnjega koncepta in doktrine obeh predmetov je nujno potreben zgodovinski vpogled v razvoj predmetnih področij od začetka 19. stoletja do današnji dni. Avtorica ob diahronem analitičnem pregledu ugotavlja, da je konceptualni razvoj predmetov razviden tako iz poimenovanja in organizacijske strukture predmetov kot tudi iz metod poučevanja, razvoja učnih načrtov in izdaj učbeniške literature. Pomemben avtoričin doprinos predstavlja sistematična obravnava funkcionalne glasbene pismenosti pri učencih.

razvijajo in poglabljajo glasbeni posluh (ritmični, melodični in harmonski), se usposobijo za analitično zaznavo tonskih odnosov in njihovo izvedbo, spoznajo glasbene prvine in njihove temeljne zakonitosti, NAUK O GLASBI 2 - učbenik za 2. razred nauka o glasbi v glasbenih šolah avtoric Olge Ulokine, Alenke Urbančič in Vildane Repše.

TXT datoteka (467 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Zadnik, Katarina (avtor) Cigoj Krstulović, Nataša (avtor dodatnega besedila) Oblak, Breda (avtor dodatnega besedila) Nauk o glasbi v slovenski glasbeni šoli : med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo, (Zbirka Glasba na Slovenskem po 1918). 1.

POVEZANE KNJIGE