Naš Maister

Naš Maister - Mihael Glavan | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mihael Glavan
DIMENZIJA
7,77 MB
IME DATOTEKE
Naš Maister.pdf
ISBN
1794848100176

OPIS

Rudolfa Maistra, našega najbolj slavljenega generala, predstavljajo številne leposlovne in strokovne knjige, naša pa z besedo in sliko sledi temeljnim pramenom njegove biografije od rojstva v Kamniku, šolanja v Kranju in Ljubljani, vojaškega oblikovanja v dunajski kadetnici in služenja v avstrijski armadi do veličastnega prevzema poveljstva zaledne vojske v Mariboru, ki je bila zaslužna za osvojitev mesta in dela Štajerske za Slovenijo. Ob Maistrovih vojaških in političnih projektih so na kratko predstavljeni tudi njegovi sodelavci in podporniki, s pomočjo katerih je bil general tako uspešen. Razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru se ponuja v branje mladim in odraslim.

O Rudolfu Maistru je bilo že marsikaj napisanega, tokrat pa sta Mihael Glavan in ilustrator Damijan Stepančič oživila velikega Slovenca v stripu. Naš Maister : [v stripu] A+ A- Kratka vsebina: Razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru se ponuja v branje mladim in odraslim. Življenjska zgodba narodnega junaka Rudolfa Maistra v stripu. Življenjepisni strip, ki nas z besedo in sliko popelje od Maistrovega rojstva v Kamniku, njegovega šolanja, vojaškega šolanja in služenja v avstrijski armadi do njegovega prevzema zaledne vojske v Mariboru, ki je bila zaslužna za osvojitev mesta in dela Štajerske za Slovenijo. Naš Maister.

Rudolfa Maistra, našega najbolj slavljenega generala, predstavljajo številne leposlovne in strokovne knjige, naša pa z besedo in sliko sledi temeljnim pramenom njegove biografije od rojstva v Kamniku, šolanja v Kranju in Ljubljani, vojaškega oblikovanja v dunajski ... Strip Naš Maister, ki je nenavaden tudi zaradi svojega videza, s trdimi platnicami kot knjiga, je pred kratkim izdala založba MIŠ. O njem je zapisala: »Razgiban, napet in zgodovinsko verodostojen strip o narodnem junaku Rudolfu Maistru se ponuja v branje mladim in odraslim.« Kako je nastajal, pa nam bosta razložila avtorja: pisec besedila ... Naš Maister: [v stripu] Dob, Miš založba, 2019.

POVEZANE KNJIGE