Moja olimpijada

Moja olimpijada - Ilija Trojanow | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ilija Trojanow
DIMENZIJA
10,90 MB
IME DATOTEKE
Moja olimpijada.pdf
ISBN
7948550511215

OPIS

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas svaljkal pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo. Kaj v resnici pomenijo doseženi rezultati, kaj pomenijo vse tiste številke; sekunde, centimetri, točke …? Kako težavni so pravzaprav ti športi in koliko napora je treba, da telo zmore vse te gibe s takšno spretnostjo, močjo, hitrostjo in ne nazadnje eleganco? Ni mu dalo miru, zato je nekega dne skočil s kavča, poiskal svojo staro opremo za džoging in se odpravil teč. o avtorju Ilija Trojanow (1965) je nemški pisatelj bolgarskega rodu, ki je za svojo prozo prejel že številne mednarodne nagrade, nazadnje nagrado Vilenica 2018. Njegova dela so prevedena v trideset jezikov, tri so izšla tudi v slovenščini: zbirka esejev Odvečni človek (2014) ter romana Tajanje (2013) in Zbiralec svetov (2015).

Olimpijada poklicev - Mehatronika 2014 | Moja izbira Poklici Tudi Moja olimpijada ni le knjiga o športu - čeprav mora imeti bralec šport vsaj malo rad, da ga bo branje pritegnilo. Med številnimi opisi raznoraznih vadb, polomov in podvigov, razočaranj in zmagoslavij, najdemo posrečene izjave zgodovinskih osebnosti, krajše povzetke zgodovine in filozofije posameznih športnih panog, avtorjeve ... Družbena omrežja Spletna stran uporablja vtičnike Facebook, Twitter, Scribble in vtičnike drugih družbenih omrežij, za namen prikaza in deljenja RTV vsebin.

oktobra 2014 potekalo v francoskem mestu Lille. Računalniška olimpijada tudi priložnost za druženje 1 leto nazaj Maribor, 24. avgusta - Evropska juniorska računalniška olimpijada združuje najboljše mlade programerje v Evropi, ki na takšen način ne le merijo svoje znanje, ampak se tudi družijo. En amater, štiri leta, 80 disciplin.

POVEZANE KNJIGE