Ko se dotakneš neba

Ko se dotakneš neba - Ivan Sivec | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
6,93 MB
IME DATOTEKE
Ko se dotakneš neba.pdf
ISBN
5865674770063

OPIS

V 158. knjigi pisatelja Ivana Sivca z naslovom Ko se dotakneš neba, s podnaslovom Ganljiva zgodba o pogumu in ljubezni, nam pisatelj predstavlja za ljubezensko zgodbo Ivico Strehovec in Cenetom Kramarjem. Slednji se je na poročnem potovanju, po desetih dneh zakona z Ivico, smrtno ponesrečil v francoskih Alpah. Spomin na Ceneta so obudili tako Ivica kot mnogi kamniški alpinisti, pa tudi Cenetov brat Stane in svakinja Jožica. Med alpinisti naj še posebej izpostavimo Cenetovega soplezalca Janeza Ažmana – Jetija, s Cenetom pa so veliko plezali tudi Franci Vrankar, Bojan Pollak – Bojč, Srečo Podbevšek in Marička Škrlep Volkar. V knjigi je tudi veliko barvnih fotografij, naslovno fotografijo pa je prispeval Ivičin sosed France Stele z Gore pri Komendi, znani fotograf in raziskovalec gorskega sveta. Spremno besedo je dodal, pregledal pa je tudi celoten tekst, zdravnik France Malešič, Cenetov vzgojitelj, sicer pa znani alpinist in gorski reševalec.

Spomin na Ko se dotakneš neba je v osnovi ljubezenski roman, vendar pa gre za (deloma) dokumentaristično formo, saj smo dobili resnično in kleno napisano zgodbo o Ivici in Cenetu s slovenskega podeželja, ki sta se kot mlada zaljubila in se tudi poročila, potem pa jima je bilo v zakonskem stanu usojenih le deset dni, saj je Cene ob napornem vzponu ... Opis. V 158.

decembra, zvečer, nikakor ni bil nesrečen za številne obiskovalce predstavitve 158. knjige pesnika in pisatelja Ivana Sivca z naslovom Ko se dotakneš neba.Prej bi lahko rekli, da je bil srečen, čeprav je zunaj močno lilo, vmes pa tudi snežilo, je bilo prav zoprno mrzlo pri eni ... Ivan Sivec: KO SE DOTAKNEŠ NEBA: ganljiva zgodba o pogumu in ljubezni.

POVEZANE KNJIGE