Identitete na presečišču kriz

Identitete na presečišču kriz - Roman Kuhar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roman Kuhar
DIMENZIJA
9,3 MB
IME DATOTEKE
Identitete na presečišču kriz.pdf
ISBN
7956413610958

OPIS

Monografija se ukvarja z identitetami v slovenskem prostoru v času aktualnih prelomov in turbolenc. Prvi del monografije naslavlja večinske identitete; najprej evropsko identiteto v času vzpona nacionalizmov, in nato še slovensko nacionalno identiteto v kontekstu gospodarske krize in novih populističnih politik v Evropi in širše. V drugem delu se avtorice in avtorji ukvarjajo z manjšinskimi identitetami – od verskih in etničnih do spolnih in seksualnih – ki jih postavljajo v časovni razpon od vstopa Slovenije v EU do časa gospodarske krize, vzpona populizmov in neokonservativnih politik. V tretjem razdelku so manjšinske identitete postavljene v kontekst kulture, ki je ena od pomembnih elementov izgradnje in ohranjanja identitet.

Pri Znanstveni založbi FF je izšla znanstvena monografija z naslovom Identitete na presečišču kriz, ki jo je uredil dr. Roman Kuhar.

Prvi del monografije naslavlja večinske identitete; najprej evropsko identiteto v času vzpona nacionalizmov, in nato še slovensko nacionalno identiteto v kontekstu gospodarske krize in ... Identitete na presečišču kriz Zbirka: Razprave FF (ISSN 2335-3333) Urednik: Roman Kuhar Recenzenta: Samo Uhan, Nadja Furlan Štante Lektor: Rok Janežič Tehnično urejanje in prelom: Jure ... 5 Uvod: Identitete na presečišču kriz Raziskovalna platforma programske skupine Problemi avtonomije in identitet v času globalizacije je zastavljena kot pretres konceptov identitete in avtonomije sko - zi prizmo transformacij in multiplih kontekstov, ki jih povzročajo globalizacijski Identitete na presečišču kriz Urednik: Roman Kuhar Leto izida: 2019 Št. strani: 192 strani Tip vezave: mehka vezava ISBN: 978-961-06-0171-5 Zbirka: Razprave FF Redna cena: 19,90 € kupi Prelistaj.

POVEZANE KNJIGE