Tigrica in akrobat

Tigrica in akrobat - Susanna Tamaro | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Susanna Tamaro
DIMENZIJA
12,50 MB
IME DATOTEKE
Tigrica in akrobat.pdf
ISBN
7748713527967

OPIS

Mala Tigrica ni kot drugi tigri: je vedoželjna, ves čas je na preži in odkriva čarobnost tajge. Včasih se ji porajajo dvomi, zato zapusti Mamo in se sama poda na dolgo popotovanje onkraj tajge. Medtem ko drugi tigri sledijo svojemu nagonu, njo žene radovednost ter vneto premišljevanje o sebi in svetu.Mama ji je posredovala nekaj temeljnih naukov; med drugim tudi svarilo, naj se izogiba človeka. Človek namreč ni lovec zaradi nuje, pač pa iz zavisti, je bitje, nevarnejše od ledu, ki je sposobno izdelovati ubijalske pasti ter streljati s kadečo se cevjo... in to samo zaradi krzna.A Mala tigrica je šla prav tej usodi naproti: še mlada se je podala proti vzhodu v upanju, da se bo nekoč dotaknila sončnih žarkov. Zvedavost jo je pripeljala do Človeka. Kljub Maminemu opozorilu, ga je želela srečati. Odtlej njeno življenje ni bilo več takšno, kot je bilo prej. Zgodba Susanne Tamaro je namenjena tako starejšim kot mlajšim bralcem. Gre za basen, ki skozi pustolovščino, v kateri se prepletata živalsko in človeško kraljestvo, pripoveduje o univerzalnih vrednotah: radovednosti in neusahljivi vedoželjnosti ter neukrotljivem občutku svobode.

[email protected] Tigrica in akrobat. Susanna Tamaro.

V prevodu Marka Sosiča je izšel tudi njen avtobiografski roman Vsak angel je strašen. Knjiga Tigrica in akrobat je napisana na svojevrsten način. V njej spoznamo družino, mamo, tigrico in njenega bratca.

POVEZANE KNJIGE