Strašni volk

Strašni volk - Svetlana Makarovič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
8,98 MB
IME DATOTEKE
Strašni volk.pdf
ISBN
9879516268363

OPIS

Knjiga Strašni volk pripoveduje zgodbo o volku, ki se dela strašnega tako kot se za volka spodobi in kot ga uči mama. Tega strašnega volka sreča deklica, junaka se spoprijateljita in kmalu spoznamo, da volk ni tako zelo strašen, kot bi moral biti. Mnogo ljudi je takšnih kot strašni volk: zunaj strašni, mehki notri. Pisateljica Svetlana Makarovič in ilustratorka Jelka Reichman sta s svojima različnima karakterjema dali knjigi prav poseben pečat. Edinstvena kombinacija, ki bo zagotovila posebno mesto na knjižni polici in v otroških srcih. Slikanica je darilo Jelke Reichman Svetlani Makarovič ob 80 rojstnem dnevu priljubljene slovenske pisateljice. O avtorici Svetlana Makarovič je vodilna slovenska pisateljica pravljic za otroke. Diplomirala je na AGRFT in bila najprej gledališka igralka. Leta 1970 je postala svobodna književnica. Poleg pisanja poezije in proze se je uveljavila tudi v radijskih in lutkovnih igrah za otroke ter dramah za odrasle. Izvrstna slovenska pisateljica, pesnica, pevka, skladateljica in režiserka ima eno najobsežnejših bibliografij med Slovenci, saj se že bliža številki 400 knjižnih naslovov.

Med drugim je hudobija v današnjih časih narisati potepuhu na kapo rdečo zvezdo. Zakaj pa nisi križa narisal?" se je zasukala k ... STRAŠNI VOLK.

Pri tem je merila na naklonjenost do nedolžnega in nepokvarjenega otroka, deklice, ki se z gručo otrok pride igrat v gozd ter s svojo neposredno prijaznostjo razoroži volka, da je ne požre, spravi ga ... Strašni volk Svetlana Makarovič ... Ko je šel mladi volk prvič v gozd, ga je stari volk poučil: »Če boš v gozdu srečal otroke, jih kar pojej!« »Bom,« je rekel mladi volk in se odpravil.

POVEZANE KNJIGE