Spomin, II

Spomin, II Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
12,66 MB
IME DATOTEKE
Spomin, II.pdf
ISBN
2345789955728

OPIS

Avtorji prispevkov, zbranih v pričujoči tematski številki revije Ars & Humanitas, k spominu pristopajo kot k fenomenu, ki je skupen posameznikom in skupinam. Zanima jih kot proces mišljenja, umeščen v sedanjosti, ki pa hkrati bogati preteklost z izkušnjami in oblikuje prihodnost. Posebne pozornosti so deležni najrazličnejši artefakti, tako predmeti kot kraji, ki služijo kot spodbujevalci spominjanja na individualni ali kolektivni ravni. Preteklost, katere podobo naj bi pomagali vzpostavljati, je vezana na različne udeležence, od posameznikov, družin in strokovne skupnosti do nacije, kar se odraža v zbranih prispevkih.

Spomin običajno razumemo kot zmožnost, da si dogodke zapomnimo in jih kasneje prikličemo v zavest, vendar pa je veliko več. Strokovnjaki pravijo, da imamo v možganih zabeleženo prav vse, kar smo kdaj doživeli, tudi če se tega v nekem trenutku ne moremo spomniti. Prometni spomin.

Dandanes se povsod ustanavljajo različne skupine, ki poskušajo ohranjati spomin na Michaelovo delo in njegovo dobroto. O njegovih izjemnih umetniških dosežkih ter zasebnem življenju so v letih po smrti izdali množico zgoščenk in knjig. Ali veste, katera igra je brezčasna in nikoli ne bo dolgočasila nobenega otroka? Pri nas boste našli kakovostno in ugodno igro spomin, privlačne izdelave in najrazličnejših tematik.Privoščite otrokom igro, pri kateri si bodo urili spomin.V naši e-trgovini ponujamo tudi druge družabne igre vseh vrst, od spomina in domin do športnih iger, iger za urjenje opazovanja, pa vse do ugank. Trideset slik v spomin na Gojmirja Antona Kosa - marijanzlobec.

POVEZANE KNJIGE