Peterburški mojster

Peterburški mojster - J. M. Coetzee | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
J. M. Coetzee
DIMENZIJA
9,67 MB
IME DATOTEKE
Peterburški mojster.pdf
ISBN
8269794737559

OPIS

Junak Coetzeejevega romana Peterburški mojster je Dostojevski, ki jeseni l. 1869 anonimno pripotuje v Petersburg, da bi poizvedel o vzrokih za smrt svojega pastorka Pavla. Dogodek ga pahne v norost žalovanja, epileptične napade in erotično obsedenost s Pavlovo najemodajalko. Zgodba se odvija v času, preden je Dostojevski začel pisati roman Besi, v njej pa se pisatelj, ki je v Coetzeejevem romanu poln nasprotij – naiven in preračunljiv, sočuten in krut, pobožen in neverjetno perverzen –, sreča z nihilistom in revolucionarjem Nečajevim, ki postane navdih za osnovno zgodbo in prototip za lik Pjotra Verhovenskega iz Besov.

9.414 všečkov · O tem govori 52 oseb · 2 oseb je bilo tu. Gradite ali... Peterburški mojster: Roman južnoafriškega nobelovca pregnete eno izmed obdobij življenja ruskega pisatelja Dostojevskega.

GRADNJA Armiran beton - marka in cena betona Betonski zidaki, cena za betonski zidak Gradnja hiše, cena gradnje hiše - Koliko stane gradnja hiše 2020? Hidroizolacija temeljev hiše Prenova kopalnice - cena, ideje in hitra obnova kopalnice Siporeks: zakaj porobeton Ytong? Trajna moč hidroizolacije zagotavlja trajno varnost objektov E-mojster. Če imate težave pri uporabi aplikacije, jo odprite na povezavi: https://www2.ozs.si/emojstri .

POVEZANE KNJIGE