Odprava Zelenega zmaja

Odprava Zelenega zmaja - Slavko Pregl | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavko Pregl
DIMENZIJA
12,71 MB
IME DATOTEKE
Odprava Zelenega zmaja.pdf
ISBN
1515621305790

OPIS

Miha, Pipi in Andrej končno prepričajo Boba, da jih z rabljenim avtomobilom Old punco odpelje na izlet, toda že kmalu jim jo zagode nepredviden zaplet. Fantje nato naletijo na Janjo, ki je pobegnila od doma in ki enemu od njih ukrade srce. A kaj, ko se Bob na skrivaj dogovarja z miličniki. Zgodbi Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja sta prvič izšli leta 1976, v eni knjigi z naslovom Odprava zelenega zmaja, po kateri so posneli tudi slovito televizijsko nadaljevanko. Brezčasni zgodbi sta pred vami v novi podobi z več ilustracijami in vsaka v svoji knjigi. Odprava zelenega zmaja se lahko bere kot nadaljevanje Velike pustolovščine, lahko pa tudi kot samostojna knjiga. o avtorju Slavko Pregl (1945, Ljubljana) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec in urednik. Bil je predsednik Društva Bralna značka in predsednik Društva slovenskih pisateljev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, med drugim je prejel Levstikovo nagrado, Večernico, Desetnico in Župančičevo nagrado ter Schwentnerjevo in Levstikovo nagrado za življenjsko delo, v tujini pa Grand Prix Aleko v Bolgariji in Premijo Jugra v Rusiji.

1.035 všečkov · O tem govori 71 oseb. David Božič Simon Mislej Gašper Černigoj Jure Kogoj Matej Likar Pogledali so si tudi kratek film, kjer se predstavita avtor knjige Odprava zelenega zmaja Slavko Pregl in ilustrator Marjan Manček.

Ima številna poglavja, dogajanje je zapleteno in po navadi zajema daljše časovno obdobje. Odprava zelenega zmaja - Slavko Pregl. Miha, Pipi in Andrej končno prepričajo Boba, da jih z rabljenim avtomobilom Old punco odpelje na izlet, toda že kmalu jim jo zagode nepredviden zaplet.Fantje nato naletijo na Janjo, ki je pobegnila od doma in ki enemu od njih ukrade srce. Leta 1976 sta Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja izšli v eni knjigi, kot je zapisal avtor, pa so ju tokrat, da kdo ne bi umrl od strahu pred eno debelo knjigo, razdelili v dve tanjši.

POVEZANE KNJIGE