Na tak dan najbolj trpi mastercard

Na tak dan najbolj trpi mastercard - Eva Mahkovic | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Mahkovic
DIMENZIJA
12,71 MB
IME DATOTEKE
Na tak dan najbolj trpi mastercard.pdf
ISBN
8551481437455

OPIS

Na tak dan najbolj trpi mastercard so zapisi Eve Mahkovic, ki so bili na Facebooku kot statusi objavljeni med septembrom 2016 in oktobrom 2018. Teksti, ki so bili izvirno namenjeni omejeni skupini bralcev, avtoričinih prijateljev na Facebooku, odsevajo urbano življenje zaposlene Ljubljančanke, stare okrog trideset let: to so popisi vsakdanjih dogodkov, slučajno slišane in zabeležene situacije sodobne Ljubljane, komentarji aktualnega družbenega dogajanja, intimne izpovedi, kombinacija teh zapisov pa se sčasoma sestavi v nekakšno dnevniško formo, koledar, saj so zapisi izrazito umeščeni v prostor in čas. Teksti so po formi in žanru hibridi, gibljejo se med prozo in poezijo, vendar zares niso ne eno ne drugo; glede na to, da so nastali v mediju družabnega omrežja, postopoma oblikujejo svojo literarno vrsto z lastnimi pravili in specifičnim jezikom, ki prek vsebovanih vizualnih znakov (emojijev), sledi interaktivnosti in drugih elementov nakazujejo medij, v katerem so nastali. O AVTORICI Eva Mahkovic (1986) je za diplomsko delo iz dramaturgije leta 2011 dobila univerzitetno Prešernovo nagrado. Leta 2010 je z Mitjo Čandrom in Dušanom Jovanovićem napisala dramsko besedilo Bobby in Boris, ki je bilo leta 2012 v režiji Dušana Jovanovića uprizorjeno v SNG Drama Ljubljana. Od leta 2009 je kot dramaturginja zaposlena v Mestnem gledališču ljubljanskem. Od leta 2011 ustvarja spletno serijo poezije Vinjete straholjubca. Njen dramski prvenec, mladinsko dramsko besedilo Male kraljice, je bil leta 2017 v režiji Jaše Kocelija krstno uprizorjen v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

strani: 227. Zbirka: Knjižna zbirka Beletrina Žanr: dnevnik, kratka zgodba Narodnost: slovenska književnost Kot osvežilni koktejl serije Seks v mestu in Atticusove poezije, le da na veliko višjem intelektualno-kulturnem nivoju Založnik o knjigi.

Trenutno se kot dramaturginja posveča predstavi Kar vem, da je res, katere premiera bo v MGL novembra, v koprodukciji Lutkovnega ... Elektronske knjige na portalu BIBLOS naslovnica povezava na Biblos naslov avtorji Poglej Restavracija ob koncu Vesolja Douglas Adams Poglej Čudoviti klon Eva Pacher Poglej Milfa Emma Bon Poglej Luciferka Svetlana Makarovič, Matej Šurc, Kotik Poglej Na tak dan najbolj trpi mastercard Eva Mahkovic Poglej Zmenek s smrtjo Agatha Christie Poglej Princ iz sanj Julie Garwood Osebnoizpovedna besedila Eve Mahkovic, ki so ravnokar izšla v zbirki z naslovom Na tak dan najbolj trpi mastercard, so znotraj žanra avtobiografskega ali psevdoavtobiografskega pisanja poseben fenomen. Gotovo že zato, ker so nastajala na Facebooku, ker so torej pravzaprav Facebook statusi, ne glede na to, kako neliterarno se to sliši. Eva Mahkovic je dramaturginja v Mestnem gledališču ljubljanskem.

POVEZANE KNJIGE