Kozjeglavka

Kozjeglavka - Zarja Vršič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zarja Vršič
DIMENZIJA
9,72 MB
IME DATOTEKE
Kozjeglavka.pdf
ISBN
4740496879170

OPIS

Kratkoprozna zbirka Kozjeglavka združuje raznorodne zgodbe. Čeprav se lotevajo različnih tematik, pa jim je skupna zadušljiva, temačna atmosfera, ki ponekod prehaja v nadrealizem in grotesko. Zdi se, kot da na prvi pogled različni protagonisti govorijo o isti zaprtosti v svoj lastni, včasih tudi domišljijski svet. Zgodbe skušajo psihologijo anonimnih, nedefiniranih pripovedovalcev posneti kakor s filmsko kamero, s čimer se skozi zunanji svet razkriva njihovo notranje življenje. Zbirka presega lokalno in vsakdanje; protagonisti niso vezani na določeno družbo ali okolje, njihova izkušnja je večna in univerzalna. Nastopajoči: lovec na medvede, povožena srna, satan za klavirjem, vinske mušice in drugi. Zarja Vršič (1993) je na Filozofski fakulteti v Ljubljani magistrirala iz primerjalne književnosti in francoskega jezika ter je dobitnica študentske Nahtigalove nagrade. Je prevajalka in kritičarka, piše pa tudi poezijo in kratko prozo. Kozjeglavka je njena prva knjiga.

Mlada avtorica Zarja Vršič, magistrica primerjalne književnosti in francoskega jezika, jih je napisala z zanesljivim posluhom za nepretenciozno, a polnopomensko dikcijo in nič manj pronicljivo pripovedno kompozicijo.Gre za mikavno, motivno in idejno bogato knjigo, polno presenetljivih poant, ki ... Kratkoprozna zbirka Kozjeglavka združuje raznorodne zgodbe. Čeprav se lotevajo različnih tematik, pa jim je skupna zadušljiva, temačna atmosfera, ki ponekod prehaja v nadrealizem in grotesko.

Skoraj vse zgodbe so na robu med realnostjo in popolnim nadrealizmom, a z večinoma prvoosebno pripovednostjo ne izgubijo stika z resničnostjo, v kateri živi bralec. ipes Ana Pavlič, Avtorji, Gender Hub Ana Pavlič, IPES, Kozjeglavka. Refleksija na zbirko kratkih zgodb Kozjeglavka (Zarja Vršič, Cankarjeva založba 2019) Če se branja kratkih zgodb Zarje Vršič človek loti površno in dopusti, da mu med branjem misli tavajo stran od junakov in dogajanja, ki ga je avtorica tako natančno in nepristransko zapisala, se tej knjigi in njenim bralcem dogodi ... Kozjeglavka.

POVEZANE KNJIGE