Guinnessova knjiga rekordov 2020

Guinnessova knjiga rekordov 2020 Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,27 MB
IME DATOTEKE
Guinnessova knjiga rekordov 2020.pdf
ISBN
9704113749266

OPIS

Vstopite v novo desetletje postavljanja rekordov z GWR! Knjiga je zvrhana čudovitih prizorov s celotnega sveta pa tudi ekskluzivnih fotografij, ki jih boste tu videli prvič. Predstavlja najnovejše dosežke v postavljanju rekordov in zajema izjemno velik razpon tem od klasičnih – neverjetne živali, osupljiva geografija in spektakularni športni dosežki – do najnovejših, kot so število pretočnih prenosov, viralni športi, roboti in umetna inteligenca.V enajstih poglavji, polnih presežkov, predstavlja najbolj osupljive, izjemne in navdihujoče podvige ... in vam ponuja priložnost, da se kakšnega rekorda lotite tudi sami. Rekorderji vedno znova premikajo meje mogočega in tako je letos upravna ekipa GWR vsak dan pregledala več kot 100 prijav. Kot vedno je ob strogih postopkih preverjanja – in zahtevi, da vsaka prijava izpolnjuje niz ključnih kriterijev, preden se lahko poteguje za uradni naziv Guinnessovega svetovnega rekorda – skozi sito prišlo samo 5 do 15 % vseh prošenj. Kljub temu, da smo morali prijave za najkrajši svinčnik na svetu, največ neprebranih elektronskih sporočil in najdaljše prhanje odkloniti, je bilo v zadnjih 12 mesecih 5103 uspešnih prijav. Spoznajte torej:pustolovce, ki so premagali strah ter tekli, plavali, smučali, plezali ali leteli na vse štiri strani neba, slikarje, kiparje, glasbenike in filmske ustvarjalce, ki so ustvarjanje ponesli na nove ravni, superzvezdnike družbenih medijev, ki so zbrali na milijone ogledov na Youtubu, Instagramu, Facebooku ali Twitterju, športne legende, ki vedno znova zvišujejo lestvico v različnih športih.Slovenski rekorderjiGuinnessova knjiga rekordov 2020 prinaša 23 slovenskih rekordov. Pet rekordov je predstavljenihpovsem na novo, drugi so bili doseženi in objavljeni že v prejšnjih izdajah. Novi, ki so vključeni vknjigo, so naslednji:Največ trojnih dvojčkov najstnika v NBA – Luka Dončić, na štirih tekmah Najmlajši igralec v NBA, ki je s trojnim dvojčkom osvojil 30 točk – Luka Dončić, 19 let, 333 dni Najdaljši povratni prelet z jadralnim padalom (moški) – Bojan Gaberšek, Jošt Napret, Primož Suša in Dušan Orož, 302,1 km Največ ročnih koscev – Društvo podeželske mladine Škofja Loka, v Cerknem, 564 Največ ekip na svetovnem pokalu v quidditchu – 29 ekip, sodelovala je tudi Slovenija z ekipo Aemona Argonauts.

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu GUINNESSOVA KNJIGA REKORDA. Guinnessova knjiga rekordov 2020 prinaša tudi 23 slovenskih rekordov. Pet rekordov je predstavljenih povsem na novo, drugi pa so bili doseženi in objavljeni že v prejšnjih izdajah.

To sta o vpisu v knjigo povedali Dončićeva mama Mirjam Poterbin in Marija Štremfelj (z možem Andrejem sta prvi zakonski par, ki je osvojil Mount Everest): Knjiga rekordov z letnico 2020 zajema rekorde, dosežene v zadnjem letu, do 20. junija letos.

POVEZANE KNJIGE