Drevesa in ljudje

Drevesa in ljudje - Rudi Beiser | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rudi Beiser
DIMENZIJA
12,35 MB
IME DATOTEKE
Drevesa in ljudje.pdf
ISBN
3366512868590

OPIS

Drevesa in ljudje že tisočletja gojijo prav poseben odnos. Drevesa niso dajala samo lesa za gradnjo in ogrevanje, temveč so ljudem nudila tudi zdravilne učinkovine, hrano, zavetje, navdih in še marsikaj. Poleg tega so v njih prebivali bogovi in duhovi. Rudi Beiser deli z nami svoje bogato znanje in nas popelje na razburljivo potovanje po gozdni in kulturni zgodovini, mitih in legendah, običajih in zdravilstvu. Podrobneje osvetli 34 najpomembnejših drevesnih vrst, od nežne breze do častitljivega hrasta in temne jelke, ter razkriva posebne recepte, ki jih lahko pripravimo z darovi narave.

Drevesa niso dajala samo lesa za gradnjo in ogrevanje, temveč so ljudem nudila tudi zdravilne učinkovine, hrano, zavetje, navdih in še marsikaj. Poleg tega so v njih prebivali bogovi in duhovi. Rudi Beiser: Drevesa in ljudje Mladinska knjiga, Ljubljana, 2019, prevod: Maja Prevolnik, 34,99 € + + + + Lahko bi padala drevesa in ljudje, predvsem starejši, življenjsko ogroženi zaradi pljučnice in kapi.

Nudijo dom številnim pticam in drugim živalim, ter nas razveseljujejo s plodovi (kostanj, žir, želod). Stane Padežnik: Januarja bodo padala drevesa. In ljudje Našega stalnega sodelavca Staneta Padežnika, ki se le redko zmoti s svojimi astrološkimi napovedmi, smo vprašali, kako nam kaže v letu 2019. drevesa in ljudje drevesa in ljudje drevesa in ljudje drevesa in ljudje drevesa in ljudje drevesa in ljudje drevesa in ljudje.

POVEZANE KNJIGE