Devet mesecev

Devet mesecev - Miranda Paul | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miranda Paul
DIMENZIJA
5,54 MB
IME DATOTEKE
Devet mesecev.pdf
ISBN
7549715243285

OPIS

Niti dve človeški bitji nista popolnoma enaki. Prav tako edinstven je otrokov razvoj, še preden se rodi. Zgodba in ilustracije v tej knjigi spremljajo devet koledarskih mesecev otrokovega razvoja ali nosečnosti oz. gestacije. Ta čas zdravniki in znanstveniki merijo v tednih. (Štetje 40 tednov se dejansko začne že takrat, ko se jajčece pripravlja na svojo pot do maternice, kar je dva tedna pred prvo ilustracijo v tej slikanici.) Ampak naj vas ta natančna števila nikar ne zavedejo, saj sploh ni enostavno predvideti, kdaj se bo otrok rodil – otroci so namreč polni čudovitih presenečenj!

Mnoge mame dojenčku še ponu... Veselijo se ga devet mesecev, od zimskih snežnih dni do pomladi, ki se prevesi v poletno vročino, dokler pozno jeseni ne pride dan, ko končno stisnejo v naročje dojenčka. Knjiga združuje leve strani, na katerih vidimo rast zarodka in nato plodu v realni velikosti, in desne strani, ki lirično prikazuje potek časa pričakovanja ... Včeraj, natanko devet mesecev pozneje, toliko, kolikor je potrebno, da se rodi novo življenje, in devetnajst dni zatem, ko so kot prvo na svetu proti covidu-19 cepili 90-letno britansko babico Margaret Keenan, je tudi Slovenija dobila svojo margareto, 83-letno Angelco Butenko. Krka prvih devet mesecev še boljša Komentiraj Objavi Objavi Objavi.

5,35. termometer Avtor: David Kos Foto: Getty Images Medtem ko se na Hrvaškem spopadajo z eksponentnim naraščanjem števila okuženih z novim koronavirusom, pa iz naše ... Po novem lahko posojilojemalec za posojilne obveznosti, ki niso zapadle v plačilo pred 19.

POVEZANE KNJIGE