Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice

Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice - Delovna skupina za pripravo strokovnih priporočil | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Delovna skupina za pripravo strokovnih priporočil
DIMENZIJA
8,44 MB
IME DATOTEKE
Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice.pdf
ISBN
2094513262119

OPIS

Nova Strokovna priporočila uveljavljajo razvojno vizijo proaktivne knjižnice kot dejavnika razvoja lokalne skupnosti. Določajo okvir upravljanja splošne knjižnice, v katerem izpostavljajo strateško načrtovanje, knjižnične politike za posamezna področja delovanja, organiziranje, vodenje in vrednotenje delovanja. Uvajajo knjižnične vloge, ki določajo področja, kjer lahko splošna knjižnica pripomore k uresničevanju posameznikovih in družbenih ciljev, v skladu s potrebami lokalne skupnosti. V sklopu priprave novih strokovnih priporočil je bila pripravljena tudi raziskava o doseganju Standardov za splošne knjižnice za obdobje 2005-2017. V njej je bilo ugotovljeno, da so splošne knjižnice v splošnem dosegle napredek, ki se kaže v boljši pokritosti prebivalcev, večjih zbirkah, večjem številu zaposlenih delavcev itn. Izpostavljene pa so razlike v razvitosti splošnih knjižnic in s tem tudi velike razlike v kakovosti knjižnične dejavnosti za prebivalce Slovenije.

Polona Vilar, dr. Gorazd Vodeb (vodja) in mag.

Gorazd Vodeb (vodja) in mag. Ana Zdravje ... IFLA - Smernice za šolske knjižnice (2015) Strokovni standardi za specialne knjižnice: (26.

POVEZANE KNJIGE